A început Festivalul Internaţional al Teatrului Contemporan de Animaţie: Spectacole din 13 ţări

Festivalul Internaţional al Teatrului Contemporan de Animaţie ImPuls aduce la Teatrul Ţăndărică din Bucureşti spectacole de animaţie şi arte vizuale din 13 ţări, în perioada 19 şi 28 noiembrie.

127 afișări
Imaginea articolului A început Festivalul Internaţional al Teatrului Contemporan de Animaţie: Spectacole din 13 ţări

A început Festivalul Internaţional al Teatrului Contemporan de Animaţie: Spectacole din 13 ţări

VEZI MAI JOS PROGRAMUL COMPLET 

Festivalul Internaţional al Teatrului Contemporan de Animaţie ImPuls, aflat la ediţia a XIV-a, se adresează tuturor vârstelor şi îşi propune să aducă în atenţia publicului român diferite stiluri ale teatrului contemporan de animaţie şi vizual din lume.

Manifestarea programează peste 70 de evenimente şi include spectacole de animaţie, ateliere şi workshop-uri interactive, lansări de carte şi o Tabără Urbană Ţăndărică la Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti, pe 21 noiembrie.

ImPuls prezintă publicului bucureştean spectacole din China, Chile, Rusia, Spania, Marea Britanie, Italia, Letonia, Japonia, Africa de Sud, SUA, Danemarca, Suedia şi România, extrem de diferite stilistic, în care se combină tehnici contemporane şi inovatoare în materie de teatru vizual şi de animaţie.

"Alături de sfera internaţională, participarea naţională este de asemenea una consistentă, fiind selectate cele mai bune producţii din stagiunea curentă ale teatrelor de profil din România", arată organizatorii.

În cadrul acestei ediţii va avea loc conferinţa internaţională "Importanţa majoră a animaţiei: valori esenţiale în şi dincolo de teatrul contemporan pentru copii", un eveniment coorganizat în premieră de trei asociaţii profesionale ale lumii teatrale: Asociaţia Internaţională a Criticilor de Teatru (AICT), Asociaţia Internaţională a Teatrului pentru Copii şi Tineri (ASSITEJ) şi Uniunea Internaţională a Marionetelor (UNIMA). În zilele de 23 şi 24 noiembrie, specialişti din ţară şi din străinătate vor dezbate din perspectivă critică teme de actualitate ale teatrului de animaţie, într-o serie de prezentări şi dezbateri moderate de Octavian Saiu, profesor, cercetător şi critic de teatru.

Călin Mocanu, directorul Teatrului Ţăndărică, a descris evenimentul astfel: "În mod cert, un festival este o oportunitate a comunicării, o platformă de colaborare şi dialog. Asta am şi convenit cu colegii mei la întâlnirile pe care le-am avut. Comunicarea între noi, teatrele şi instituţiile din artele animaţiei şi vizuale, parteneriate care să aducă împreună energii artistice, culturale şi schimburi de experienţă la modul concret: regizori şi scenografi care să lucreze împreună, două sau mai multe teatre care colaborează pentru un singur proiect. Arta contemporană are nevoie de comunicare şi expunere internaţională, dialog, schimburi de experienţă, posibilitatea de a fi selectaţi în festivaluri".

ImPuls este un festival concurs profesional, dedicat publicului din toate categoriile de vârstă, unde sunt consolidate şi promovate tendinţele contemporane ale teatrului vizual şi de animaţie din ţară şi din străinătate. În cadrul festivalului participă personalităţi marcante, de talie mondială, care conferenţiază despre cele mai noi tehnici şi cercetări în animaţie şi îşi prezintă spre exemplificare propriile proiecte. Festivalul este o platformă ce generează schimburi culturale, comunicare între artişti şi instituţii de specialitate, parteneriate şi oportunitatea unor coproducţii naţionale, internaţionale şi intercontinentale.

Festivalul Internaţional al Teatrului Contemporan de Animaţie ImPuls este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul de Animaţie Ţăndărică, în parteneriat cu UNIMA România şi ASSITEJ România, în perioada 19 - 28 noiembrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici