"Aferim!", de Radu Jude, în avanpremieră naţională în reţeaua de cinematografe Cinema City

"Aferim!", lungmetrajul pentru care cineastul Radu Jude a primit Ursul de Argint pentru regie la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin 2015, va putea fi vizionat în avanpremieră, pe 5 martie, în reţeaua naţională de cinematografe Cinema City.

247 afișări
Imaginea articolului "Aferim!", de Radu Jude, în avanpremieră naţională în reţeaua de cinematografe Cinema City

"Aferim!", de Radu Jude, în avanpremieră naţională în reţeaua de cinematografe Cinema City

Astfel, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, pe 5 martie, spectatorii din Bucureşti şi din alte 12 oraşe din ţară vor putea viziona, cu o săptămâna mai devreme faţă de lansarea oficială - 13 martie 2015 -, lungmetrajul proaspăt premiat la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.

Proiecţiile unice "Aferim!" din 5 martie sunt programate în cinematografele Cinema City din: AFI Cotroceni Bucureşti (ora 19.30), Sun Plaza Bucureşti (ora 19.40), Arad Atrium Mall (ora 19.50), Bacău Arena Mall (ora 19.00), Baia Mare Gold Plaza (ora 19.30), Brăila Promenada Mall (ora 19.30), Cluj Iulius Mall (ora 19.30), Constanţa Maritimo Mall (ora 20.50), Iaşi Iulius Mall (ora 19.30), Piteşti Mall (ora 19.40), Ploieşti AFI Palace (ora 19.20), Târgu Mureş Promenada Mall (ora 19.30), Târgu-Jiu Shopping City Mall (ora 19.50) şi Timişoara Iulius Mall (ora 19.30).

Biletele pot fi rezervate deja pe site-ul www.cinemacity.ro.

Lungmetrajul "Aferim!" va rula în cinematografele din România din 13 martie. Pelicula este distribuită de Micro Film în colaborare cu Parada Film.

Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani, "Aferim!", de Radu Jude, este un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoţit de fiul său (Mihai Comănoiu) caută un rob fugar (Cuzin Toma).

Scenariul filmului este scris de Radu Jude şi Florin Lăzărescu, Marius Panduru a realizat imaginea, montajul, Cătălin Cristuţiu, sound designul este semnat de Dana Lucreţia Bunescu. Costumele au fost realizate de Dana Păpăruz, iar scenografia, de Augustina Stanciu, consilier istoric a fost Constanţa Vintilă-Ghiţulescu, producător, Ada Solomon.

Din distribuţie fac parte Teodor Corban, Mihai Comănoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminiţa Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sîrbu, Adina Cristescu, Şerban Pavlu, Gabriel Spahiu şi Dan Nicolaescu.

"Aferim!" este o producţie Hi Film, în coproducţie cu Klas Film Bulgaria, Endorfilm Cehia, Mulberry Development România, cu participarea Nu Boyana Film Studios, U-Films, Production XMG Media, Abis Studio, Division Camera, în asociere cu EZ Films si cu participarea HBO România.

Filmul a fost finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), Bulgarian National Film Center, Czech Cinematography Fund, Programul MEDIA al Uniunii Europene şi este un proiect susţinut de Eurimages.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici