Apple a lansat o aplicaţie care permite abonaţilor iTunes să şteargă albumul trupei U2

Grupul Apple, confruntat cu polemica generată de descărcarea automată a celui mai recent album al trupei U2 în conturile iTunes, a lansat luni o procedură care permite ştergerea materialului discografic "Songs of Innocence" din conturile utilizatorilor care nu doresc acest disc.

215 afișări
Imaginea articolului Apple a lansat o aplicaţie care permite abonaţilor iTunes să şteargă albumul trupei U2

Apple a lansat o aplicaţie care permite abonaţilor iTunes să şteargă albumul trupei U2 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Săptămâna trecută, cu ocazia prezentării noului iPhone 6 la San Francisco, trupa irlandeză a interpretat o piesă de pe cel mai recent album al său, primul lansat după o pauză de cinci ani, pe care grupul Apple l-a pus în mod automat şi gratuit la dispoziţia celor peste 500 de milioane de abonaţi ai magazinului său online de muzică, iTunes.

Însă mulţi abonaţi, care nu doreau ca albumul să le ocupe spaţiul de stocare online, s-au plâns că nu pot să retragă cântecele din bibliotecile lor de pe site.

Apple a pus la dispoziţia utilizatorilor o adresă pentru a se debarasa de conţinutul muzical nedorit, prevenindu-i totodată în legătură cu faptul că albumul "Songs of Innocence" nu va mai putea fi descărcat încă o dată în mod gratuit.

Albumul era într-adevăr oferit oricărui abonat care îşi deschidea un cont iTunes înainte de data de 13 octombrie.

U2, care a lansat unele dintre cele mai aclamate albume din lume în anii 1980 precum "The Joshua Tree" şi "Rattle and Hum", ar fi putut să se aştepte la încasări uriaşe odată cu lansarea unui nou disc, care era aşteptat cu nerăbdare de fanii grupului.

Apple nu a dezvăluit aranjamentele financiare încheiate cu membrii trupei, care sunt deja multimilionari, pentru punerea la dispoziţie gratuită pe iTunes a albumului "Songs of Innocence".

Bono a reamintit cu ocazia evenimentului de lansare a noului telefon iPhone 6 despre colaborarea îndelungată a trupei U2 cu grupul Apple, adresându-se CEO-ului grupului în felul următor: "Noi suntem sângele (care face să meargă) maşina voastră, Stăpâne Zen al materialelor şi programelor computerizate Tim Cook".

Albumul "Songs of Innocence" a fost lansat la cinci ani de la cel mai recent material discografic al rockerilor de la U2, "No Line on the Horizon" (2009).

Materialul discografic va fi pus în vânzare pentru publicul larg în luna octombrie.

Lansarea suprinzătoare a albumului are loc la şase luni după ce un purtător de cuvânt al U2 a respins zvonurile potrivit cărora trupa plănuia să amâne scoaterea pe piaţă a noului disc până în 2015.

Trupa U2 este alcătuită din basistul Adam Clayton, Bono (voce şi chitară), Larry Mullen Jr. (tobe) şi chitaristul The Edge. Trupa a câştigat de-a lungul anilor 22 de premii Grammy şi a vândut peste 150 de milioane de albume.

Cel mai recent turneu susţinut de U2, intitulat "360º Tour", este seria de concerte cu cele mai mari încasări din istorie, cu venituri de 737 de milioane de dolari obţinute în 2010 şi 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici