Apple vrea să revalizeze cu Netflix în cursa pentru Oscaruri. Sumele uriaşe pregătite pentru producerea filmelor

Apple este hotărâtă să rivalizeze cu Netflix în cursa pentru Oscaruri, surse din interiorul companiei anunţând că se plănuiesc bugete cuprinse între 5 şi 30 de milioane de dolari pentru câte şase filme care să intre în competiţie în fiecare an, anunţă Indie Wire.

73 afișări
Imaginea articolului Apple vrea să revalizeze cu Netflix în cursa pentru Oscaruri. Sumele uriaşe pregătite pentru producerea filmelor

Apple vrea să revalizeze cu Netflix în cursa pentru Oscaruri. Sumele uriaşe pregătite pentru producerea filmelor

Compania Apple va deveni un concurent direct al Netflix în a doua parte a anului 2019, când va lansa platforma Apple TV+, care va distribui formate originale de televiziune, filme şi seriale.

New York Post citează surse care susţin că Apple va produce şi “şase pelicule cu buget mic cu intenţia unor producţii care să câştige premii ale Academiei Americane, cunoscute ca Oscaruri”.

Se pare că proiectul este unul diferit de colaborarea Apple cu A24, compania care a anunţat că va produce mai multe filme de lung metraj pentru Apple. Primul proiect iniţiat în această colaborare este filmul Sofiei Coppola, “On the Rocks”, cu Bill Murray şi Rashida Jones.

Pentru a intra în cursa pentru Oscaruri, filmele produse de Apple trebuie să stea în cinematografe cel puţin o săptămână, regulamentul Academiei Americane de Film precizând această condiţie pentru a lua în seamă producţiile dintr-un an pentru trofeele pe care le acordă.

Decizia celor de la Apple pare să fi fost determinată de succesul reputat de Netflix la cea mai recentă ediţie a Oscarurilor, când platforma a câştigat primele premii cu filmul lui Alfonso Cuaron, “Roma”. Producţia a adus primele nominalizări la categoria Cel mai bun film şi Cel mai bun regizor, adunând, în total 10 nominalizări. “Roma” a câştigat premiile pentru Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu original şi Cea mai bună imagine. Netflix are şanse să repete succesul din acest an şi la ediţia 2020 a premiilor, mizele fiind noile proiecte semnate de Martin Scorsese (”The Irishman”), Dee Rees (“The Last Thing He Wanted”) şi de Noah Baumbach (o comedie al cărei titlu încă nu a fost anunţat, cu Adam Driver şi Scarlett Johansson).

Taguri:
apple,
oscar,
netflix

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici