Aproape două milioane de dolari au căzut dintr-un vehicul blindat, la Hong Kong - VIDEO

Cutii conţinând aproape două milioane de dolari în bancnote au căzut miercuri, în Hong Kong, dintr-un vehicul blindat, spre bucuria unora dintre pietoni şi şoferi, care au vrut să profite de această şansă, relatează AFP.

858 afișări
Imaginea articolului Aproape două milioane de dolari au căzut dintr-un vehicul blindat, la Hong Kong - VIDEO

Aproape două milioane de dolari au căzut dintr-un vehicul blindat, la Hong Kong - VIDEO

Circulaţia s-a oprit pe strada Gloucester, în centrul Hong Kong-ului, când şoferi de taxi au coborât din propriile maşini pentru a strânge, alături de numeroşi pietoni, sute de bancnote împrăştiate, în ajunul Crăciunului, pe această stradă foarte frecventată.

Poliţişti au sosit imediat la faţa locului pentru a securiza zona.

În total, peste 1,96 milione de dolari au căzut din vehiculul blindat, potrivit poliţiei.

Este imposibil de evaluat suma de bani recuperată de poliţişti.

"Orice persoană care va găsi bancnotele în cauză va trebui să le restituie poliţiei cât mai curând posibil, în caz contrar va comite un furt", a avertizat poliţia într-un comunicat.

Potrivit comisarului Wan Siu-hang, şoferul vehicului blindat a respectat în totalitate traseul, fără a-şi da seama că portiera din spate a vehiculului era deschisă.

Abia în momentul în care a ajuns la destinaţie el "a descoperit că portiera era deschisă", a declarat Wan pentru presă. El a precizat că poliţia va efectua o anchetă în baza numerelor de serie înscrise pe bancnote.

Potrivit unor experţi intervievaţi de presă, păstrarea bancnotelor însuşite în urma acestui incident ar putea constitui un furt pasibil cu o pedeapsă de până la zece ani de închisoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici