Aproximativ 3.000 de persoane în staţiunea Harghita Băi, la "Olimpiada nebuniilor" - FOTO

Aproximativ 3.000 de persoane au participat, sâmbătă, în staţiunea Harghita Băi, la "Olimpiada nebuniilor", reluată după aproape un deceniu şi care a adunat la start vehicule trăsnite construite din carton, lemn, tablă sau ţevi de canalizare.

301 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 3.000 de persoane în staţiunea Harghita Băi, la "Olimpiada nebuniilor" - FOTO

Aproximativ 3.000 de persoane în staţiunea Harghita Băi, la "Olimpiada nebuniilor" (Imagine: Daniela Mezey/Mediafax Foto)

”Olimpiada nebuniilor” se desfăşoară, în acest sfârşit de săptămână, în staţiunea Harghita Băi, unde zăpada de pe pârtie măsoară aproximativ un metru, în cadrul evenimentului fiind cuprinse un concurs de vehicule trăsnite, concerte şi petreceri în aer liber.

Andris, personajul central al manifestării, a deschis competiţia vehiculelor trăsnite construite de participanţi, apărând într-o cadă de baie şi purtând în mâini o torţă aprinsă.

”Am dat startul ediţiei 5.1 (număr inspirat de anul 2015 - n.r) reloaded a originalului, căci olimpiada nebunilor pe tălpici de schi a reînviat după nouă ani. Te cruceşti să vezi că staţiunea este plină ochi şi că lumea a ajuns să vină pe jos trei-patru kilometri - cu maşina nu se mai poate, ca să petreacă împreună cu noi”, a spus reprezentantul organizatorilor, Mezey Zsolt.

Emanuel, Gergő şi Kázmér au construit din carton, lemn şi tablă ”primul avion secuiesc”, impulsionaţi de iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita, care vrea ca în judeţ să existe un aeroport internaţional.

”Este un Airbus supersonic pentru 300 de persoane. Două luni ne-am gândit, am proiectat şi în 11 zile l-am dat gata. Nu e de joacă, am folosit aluminiu pentru aviaţie, fibră de carbon, iar partea electronică este rusească. Este un avion special pentru secui, primul cu care o să mergem pe ruta Dubai-Ciceu”, au povestit cei trei tineri inventivi.

Un alt participant a construit o maşină hibrid, tot din tablă şi lemn, care funcţionează, spune el, ”cu pălincă de prune”, în timp ce ”vrăjitoarele” Maria, Ilona şi Augustina, care se declară ”specialiste în vrăjitul bărbaţilor”, ”zboară” călare pe o mătură ”turbo-gazeificată”.

O elice pune în mişcare cu zgomot asurzitor un alt aparat de zbor - ”Albatrosul Harghita D III” -, pe care pilotul îl struneşte cu greu peste dâmburile de zăpadă de pe pârtie, iar o ”rachetă rusească”, făcută dintr-o bucată de ţeavă de canalizare, este ”pilotată” cu greu de doi participanţi.

 

Concursul vehiculelor a fost încheiat de un uriaş ceaun al echipei ”Îngeri şi demoni” din Siculeni, botezat ”Mergi în Iad!”.

”Am făcut ceea ce nu a văzut nimeni pe lumea asta. Cine se poate lăuda că a văzut vreodată iadul sau raiul? Nici noi, şi de aceea le-am inventat”, a explicat Szentes Antal, conducătorul echipei formată din 15 persoane, îngeri, diavoli, preoţi şi dictatori.

”Cei mai răi, păcătoşii dictatori or să stea în cazan: Ceauşescu, Hitler, Bin Laden şi Stalin. Sus stau îngerii, iar dracii întreţin focul la cazan. Eu sunt Sfântul Petru şi câţiva copii mă ajută să deschidem porţile raiului şi iadului cu cheile de la brâu”, detaliază Szentes.

Manifestarea va continua cu concerte, o alunecare cu torţe pe pârtii şi cu petreceri.

Prima ediţie a ”Olimpiadei nebuniilor” a fost organizată în 2001, la iniţiativa unui post de radio local din Miercurea Ciuc, fiind menţinută până în 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici