B'estfest, nominalizat la UK Festival Awards

Cea de-a treia ediţie a festivalului B'estfest, care s-a desfăşurat în iulie, anul acesta, a fost nominalizat la cele mai prestigioase premii ale industriei de profil, UK Festival Awards, distincţiile urmând să fie acordate pe 19 noiembrie, la Londra, informează Emagic.

88 afișări
Imaginea articolului B'estfest, nominalizat la UK Festival Awards

B'estfest, nominalizat la UK Festival Awards (Imagine: Mediafax Foto)

Anul trecut, B'estfest a fost nominalizat la Best European Festival Awards la categoria "cel mai bun festival european". Anul acesta, evenimentul este nominalizat la titlul de "Cel mai bun festival internaţional" (Best Overseas Festival) în cadrul mult râvnitelor UK Festival Awards. B'estfest este singurul festival din România înscris în competiţie, la aceeaşi categorie fiind nominalizate şi câteva dintre cele mai cunoscute evenimente de acelaşi gen din Europa printre care se numără şi Rock Im Park (Germania), MELT! (Germania), Exit Festival (Serbia), Benicassim (Spania), Pinkpop (Olanda) şi Roskilde (Danemarca).

"Este un adevărat privilegiu să fim prezenţi la cea mai prestigioasă reuniune a industriei de live entertainment din lume alături de nume precum Glastonbury (Marea Britanie), Melt! (Germania) sau Pinkpop (Olanda). Considerăm că după numai trei ani de B'estfest, aceasta nominalizare este o performanţă nu doar pentru festivalul nostru, ci pentru întreaga piaţă de profil din România, care a evouat foarte mult în ultimii ani", a declarat Laura Coroianu, Director General Emagic.

Cu un line-up ce a inclus nume precum The Killers, Moby, Motörhead, Orbital, Franz Ferdinand, Santana şi Manowar, ediţia B'estfest de anul acesta s-a desfăşurat pe parcursul a cinci zile, între 1 şi 5 iulie, (incluzând Ziua Zero şi Aftershock) şi a reuşit să se bucure de recenzii favorabile atât din partea publicului, cât şi a presei la nivel naţional şi internaţional.

Cei care doresc să voteze cele mai bune festivaluri din 2009 o pot face accesând pagina de web www.festivalawards.com, pentru fanii B'estfest posibilitatea de a vota fiind disponibilă şi pe site-ul oficial www.bestfest.ro. Toţi votanţii vor fi înscrişi automat într-un concurs ale carui premii constau în invitaţii la ediţile de anul viitor ale festivalurilor câştigatoare. Pe 14 octombrie va fi anunţată lista primelor zece festivaluri rămase în concurs, urmând ca votarea sa continue până pe 4 noiembrie. Câştigătorii fiecărei categorii vor fi anunţaţi în cadrul unei ceremonii impresionante care va avea loc pe data de 19 noiembrie la Domul O2 din Londra.

Considerate Oscar-urile industriei festivalurilor de muzică, premiile UK Festival au luat naştere în anul 2004, primele ediţii desfaşurându-se doar online. Începând cu 2006 premiile au fost decernate în cadrul unor evenimente live spectaculoase, menite să reunească sub acelasi acoperiş cei mai importanţi jucători de pe piaţa internaţională de live entertainment. Alături de categoria "Cel mai bun festival internaţional" ("Best Overseas Festival"), în competiţie se mai află şi secţiuni precum "Cel mai bun festival de mărime mare/mijlocie/mică" ("Best Major/Medium/Small Festival"), "Cel mai bun eveniment dance" ("Best Dance Event"), "Cel mai bun nou festival" ("Best New Festival"), "Cel mai bun concert al unui cap de afiş" ("Best Headline Performance") şi "Imnul verii" ("Anthem of The Summer").

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici