Barack Obama a jucat golf cu premierul neozeelandez, în Hawaii - FOTO

Preşedintele american Barack Obama a jucat golf joi cu premierul neozeelandez John Key, în Hawaii, o întâlnire foarte rară pe perioada vacanţei între preşedintele american şi un oficial străin.

179 afișări
Imaginea articolului Barack Obama a jucat golf cu premierul neozeelandez, în Hawaii - FOTO

Barack Obama (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Obama şi Key s-au întâlnit pe terenul de golf de la Kaneohe Bay, în incinta unei baze a Marinei, pe coasta de nord-vest a Insulei Oahu, potrivit jurnaliştilor care îl însoţesc pe preşedintele american.

Obama petrece cel puţin două săptămâni în Hawaii, alături de familie, şi a închiriat o casă în vecinătatea unei baze situate la o distanţă de aproximativ 20 de kilometri de Honolulu, oraşul său natal.

Preşedintele american şi premierul neozeelandez, însoţit de fiul său adolescent, au jucat puţin în faţa reporterilor, fâcând glume. Cel de-al patrulea jucător a fost un colaborator apropiat al lui Obama, Marvin Nicholson.

Este vorba despre cea de-a opta partidă de golf în 13 zile de vacanţă pentru Obama care, de obicei, joacă împreună cu prieteni din copilărie sau colaboratori.

Spre deosebire de predecesorul său George W. Bush, care îi invita pe omologii străini la ranch-ul său din Crawford (statul Texas, sud), Obama preferă să rămână alături de familie sau prieteni în timpul vacanţelor sale, care se desfăşoară, de obicei, iarna în Hawaii iarna şi vara la la Martha's Vineyard.

Totuşi, în 2010, pe această insulă din Massachusetts (nord-est), el a jucat golf cu Michael Bloomberg, care în acea perioadă era primar al oraşului New York.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici