Brigitte Macron răspunde acuzaţiilor. Ce au reclamat contestatarii

  • Brigitte Macron a fost acuzată că este femeie transgender
  • Informaţiile au fost publicate pe un site de extremă dreapta în septembrie
  • Zvonurile susţin că s-a născut bărbat sub numele de Jean-Michel Trogneux
11692 afișări
Imaginea articolului Brigitte Macron răspunde acuzaţiilor. Ce au reclamat contestatarii

Sursa foto: Mediafaxfoto

Brigitte Macron va acţiona în justiţie în legătură cu o teorie a conspiraţiei de pe internet, potrivit căreia ar fi o femeie transsexuală şi că s-a născut bărbat.

Prima doamnă a Franţei a fost vizată pe reţelele de socializare cu afirmaţii false, după ce acestea au fost publicate pe un site de extremă dreapta în septembrie, apoi au fost distribuite de adepţii teoriei conspiraţiei.

Zvonurile susţin că s-a născut bărbat sub numele de Jean-Michel Trogneux. Numele a fost în trend pe reţelele de socializare cu zeci de mii de menţiuni.

"Ea a decis să iniţieze o procedură, aceasta este în curs de desfăşurare", a confirmat avocatul Jean Ennochi pentru agenţia de presă AFP.

Presa franceză a dat de urma poveştii până la un articol scris pe un jurnal de extremă dreapta de o femeie pe nume Natacha Rey. Acesta a găsit apoi o audienţă mai largă după ce a fost discutat într-o emisiune foarte vizionată pe YouTube, cu vizualizări din partea antivacciniştilor, scepticilor Covid şi activiştilor de extremă dreapta, potrivit ziarului Libération.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici