Buzoieni îmbrăcaţi în personaje de poveste sau de animaţie au donat sânge copiilor bolnavi de cancer - FOTO

Aproape 30 de persoane îmbrăcate în personaje ca Scufiţa Roşie, Păcală, Asterisc, Minnie sau Doctoriţa Pluşica au mers, joi, la Centrul de Transfuzii Sanguine din Buzău, pentru a dona sânge copiilor bolnavi de cancer, şefa instituţiei spunând că cererea spitalelor pentru sânge a crescut foarte mult.

262 afișări
Imaginea articolului Buzoieni îmbrăcaţi în personaje de poveste sau de animaţie au donat sânge copiilor bolnavi de cancer - FOTO

Buzoieni îmbrăcaţi în personaje de poveste sau de animaţie au donat sânge copiilor bolnavi de cancer - FOTO

Potrivit iniţiatoarei acţiunii, Maria Ioniţă, director al Complexului de Servicii pentru Persoane Vârstnice din Buzău, campania a fost iniţiată pe reţeaua de sociaizare Facebook şi vine în sprijinul copiilor bolnavi de cancer, care au nevoie de sânge pentru a putea spera la viaţă.

”Zilnic, România are nevoie de 1.000 de litri de sânge pentru transfuzii. Au fost alături de noi, astăzi, toţi aceia care pot face oricând un exerciţiu de imaginaţie în care donatorul poate deveni oricând persoana care are nevoie de transfuzie. A existat de curând pe Facebook o campanie de conştientizare a cancerului la copii care solicita celor ce erau sensibili la acest gen de suferinţă să îşi schimbe fotografia de profil cu un personaj de animaţie. Dacă toţi cei care s-au sensibilizat în faţa acestui mesaj ar fi fost astăzi la donare numărul participanţilor ar fi fost fabulos. Oricum, sunt fericită că am mobilizat atâţia oameni şi că împreună am făcut mai mult decât s-a vorbit pe acest subiect”, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX Maria Ioniţă, iniţiatoarea acţiunii de donare de sânge pentru copiii bolnavi de cancer.

Astfel, la Centrul de Centrul de Transfuzii Sanguine au mers, joi, pentru a dona sânge şi le-au fost puse garoruri Scufiţa Roşie, Păcală, Asterisc, Minnie, Belle ori Doctoriţa Pluşica. În total, din cele 30 de persoane venite să doneze sânge în cadrul acţiunii iniţiate pentru copiii bolnavi de cancer au putut face acest lucru efectiv 22, ceilalţi, din motive obiective, fiind respinşi, cu promisiunea fermă ca atunci când analizele le vor ieşi bine să vină să doneze sânge.

”Am propus o campanie reală în care, practic, personajele de animaţie să coboare din Facebook şi să doneze sânge pentru copiii bolnavi de cancer. Am vrut să conştientizăm că aceşti copii au nevoie de ZÂMBET, de ÎNCURAJARE şi mai ales de SÂNGE”, a mai declarat Maria Ioniţă.

Printre donatori, s-au aflat în afara directoarei de la Complexul de Servicii pentru Persoane Vârstnice din Buzău, şeful Secţiei ATI din Spitalul Judeţean Buzău, dr. Victor Ioniţă, consilieri locali, dar şi buzoieni simpli care au văzut campania iniţiată pe reţeaua de socializare, s-au costumat în personaje din desene animate şi au mers la Centrul de Transfuzii din Buzău pentru a dona sânge.

”Acţiunea a fost lăudabilă, sunt oameni inimoşi care au înţeles că sângele este un bun de preţ pe care cu toţii l-am putea da, însă nu o facem că nu avem timp sau din alte motive. E un gest lăudabil, am văzut pe Facebook cum s-a iniţiat campania şi cum a înflorit şi mă bucur mult şi sper să se înţeleagă necesitatea pungii de sânge de către toată lumea”, a declarat pentru MEDIAFAX directorul Centrului de Transfuzii Sanguine din Buzău, Adriana Crăciun.

Sursa citată a adăugat că este nevoie de sânge pentru că cererea din partea spitalelor din Bucureşti a crescut în ultima perioadă.

”Cererea de la spitalele din Bucureşti a crescut foarte mult în ultima perioadă. Acolo sunt cazurile grave, acolo sunt pacienţii cei mai mulţi, şi pacienţi din Buzău şi vrem să onorăm toate solicitările. Sunt foarte multe cazuri de leucemii, de talasemii, care necesită un anumit produs de sânge care se face la Centrul de Transfuzii din Buzău şi de aceea astfel de acţiuni sunt binevenite, la fel şi noi pornim în campanii mobile pentru a aduna cât mai multe sânge care să ajungă la cei ce au nevoie”, a mai spus Crăciun.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici