Când sunt postate cele mai optimiste mesaje de pe Twitter?

Oamenii de ştiinţă au monitorizat platforma Twitter pentru a studia evoluţia stării de dispoziţie a peste 2,4 milioane de utilizatori din 84 de ţări şi au descoperit că cei mai mulţi dintre aceştia se trezesc binedispuşi, însă starea lor de dispoziţie se degradează pe parcursul zilei.

203 afișări
Imaginea articolului Când sunt postate cele mai optimiste mesaje de pe Twitter?

Când sunt postate cele mai optimiste mesaje de pe Twitter?

Monitorizând mesajele postate pe Twitter timp de doi ani, cercetătorii au ajuns la concluzia că activităţile profesionale, somnul şi lungimea zilelor joacă un rol important, explicând entuziasmul, bucuria, stresul, angoasele sau furia utilizatorilor acestei platforme de microblogging.

Astfel, sociologii au descoperit două momente puternice în timpul zilei, în timpul cărora cele mai multe dintre mesaje denotă o atitudine pozitivă: dimineaţa devreme şi seara târziu, aproape de miezul nopţii.

Aceste fluctuaţii lasă să se înţeleagă că starea de dispoziţie ar putea fi determinată de stresul cauzat de activitea profesională.

Aceste cicluri emoţionale sunt deja cunoscute de comunitatea ştiinţifică, însă cercetătorii aveau la dispoziţie, până la acest studiu, eşantioane mici şi omogene pentru realizarea observaţiilor lor. Ei nu puteau să urmărească populaţii diverse pe durata întregii zile şi pe perioade îndelungate.

Astfel, înainte de progresul realizat de reţelele de socializare, rezultatele studiilor mai vechi nu erau concludente, au explicat Scott Golder şi Michael Macy, profesori de sociologie la Universitatea Cornell din New York, autorii acestui studiu.

Mesajele pozitive de pe Twitter sunt mai numeroase sâmbătă şi duminică, cu vârfuri înregistrate în cursul dimineţii, dar la două ore mai târziu decât vârfurile înregistrate în cursul săptămânii.

Aceste observaţii au fost similare în culturi şi ţări diferite din lumea întreagă. Ele au depins doar de zilele de lucru.

Autorii au urmărit evoluţia stării de dispoziţie a utilizatorilor de Twitter din lumea întreagă pentru a determina cum se simt aceştia în funcţie de anotimp şi pentru a determina dacă "depresiile de iarnă", atribuite unei scăderi a luminozităţii, se regăsesc în mesajele lor.

Cercetătorii au putut să stabilească o anumită corelaţie între tonul mesajelor postate pe Twitter şi reducerea progresivă a duratei zilei, între solstiţiul de vară şi cel de iarnă.

Studiul a fost publicat în revista americană Science.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici