Carla Bruni-Sarkozy protestează faţă de publicarea unei fotografii cu fiica sa

Carla Bruni-Sarkozy, soţia preşedintelui francez, a cerut miercuri presei să "respecte dreptul la viaţă privată" al copiilor săi, în urma publicării unei fotografii în care apare alături de fiica sa Giulia, în vârstă de mai puţin de cinci luni, în ediţia de joi a revistei Paris Match.

735 afișări
Imaginea articolului Carla Bruni-Sarkozy protestează faţă de publicarea unei fotografii cu fiica sa

Carla Bruni-Sarkozy (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Bruni-Sarkozy a publicat pe site-ul său un "mesaj pentru presă".

"Anumite publicaţii au decis să publice fotografii făcute împotriva voinţei mele de către paparazzi. Este un lucru obişnuit. Însă, în cazul de faţă, câteva cadre surprind faţa fiicei mele", se plânge ea.

"Ţin să precizez că acest lucru a fost făcut fără nicio formă de consimţământ din partea mea. Deplâng orice utilizare a imaginii copiilor mei şi orice comunicare de informaţii cu privire la intimitatea lor", adaugă ea.

Potrivit anturajului Carlei Bruni-Sarkozy, aceste fotografii au fost postate pe mai multe site-uri belgiene, care nu au estompat faţa bebeluşului. Potrivit aceleiaşi surse, ediţia de joi a Paris Match a utilizat, de asemenea, una dintre aceste fotografii pe copertă, dar a estompat faţa, surprinsă din profil, a fetiţei.

Fotografiile au fost realizate de mai mulţi paparazzi, în timp ce soţia preşedintelui Nicolas Sarkozy ieşea de la pediatrul fiicei sale, a precizat anturajul său.

Prima Doamnă, mamă şi a unui băiat în vârstă de aproximativ 10 ani, aminteşte că şi-a "exprimat în mod repetat punctul de vedere asupra acestui subiect". "Poziţia mea nu s-a schimbat", continuă ea.

"În numele libertăţii presei, am aceptat întotdeauna, fără impedimente, publicarea unor fotografii furate sau informaţii eronate cu privire la viaţa mea privată, dar nu pot accepta şi nu voi accepta niciodată ca dreptul copiilor mei de a trăi liberi şi în anonimat să fie încălcat, indiferent de miză, perioadă electorală sau nu", mai scrie ea.

"Cer, deci, încă o dată presei vizate să respecte dreptul la viaţă privată al copiilor mei, ţinând cont de faptul că nu pot trăi izolaţi", subliniază ea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici