Cea mai adâncă expediţie marină din istorie: Descoperirea surprinzătoare făcută pe fundul oceanului | VIDEO

Un om de afaceri american a reuşit să descopere noi specii de peşti, după ce a ajuns pe fundul Oceanului Pacific, în Groapa Marianelor, aceasta fiind cea mai adâncă expediţie marină din istorie. Surprinzător însă, pe lângă speciile de peşti, au mai fost găsite şi resturi de ambalaje de plastic.

13326 afișări
Imaginea articolului Cea mai adâncă expediţie marină din istorie: Descoperirea surprinzătoare făcută pe fundul oceanului | VIDEO

Cea mai adâncă expediţie marină din istorie: Descoperirea surprinzătoare făcută pe fundul oceanului | VIDEO (FOTO: CAPTURĂ VIDEO BBC)

Exploratorul şi afaceristul Victor Vescovo a ajuns la o adâncime de 10,9 mii de metri, pe fundul Groapei Marianelor, cel mai adânc punct al Oceanului Pacific. El a petrecut patru ore într-un submarin special conceput pentru această operaţiune. În timpul expediţiei a descoperit patru specii noi de peşti, dar şi mai multe ambalaje de plastic, scrie BBC.

Câteva dintre creaturile recent descoperite au fost capturate şi vor fi supuse unor teste pentru a detecta dacă conţin microplastice.

TITLURILE ZILEI

Prima scufundare pe fundul oceanului a avut loc în 1960, fiind dusă la bun sfârşit de marinarul american Don Walsh şi inginerul elveţian Jacques Piccard. Următoarea a avut loc în 2012, când regizorul James Cameron a explorat, de unul singur, fundul Groapei Marianelor într-un submarin.

Ultima scufundare este mai adâncă cu 11 faţă de cea pe care a făcut-o James Cameron, Victor Vesco devenind noul deţinător al recordului.

În total, Vescovo şi echipa lui au făcut cinci scufundări către fundul oceanului. ”Este de nedescris cât de entuziasmaţi suntem pentru ce am făcut. Folosind acest submarin şi mama navă, am reuşit să aducem tehnologia marină la un nou nivel, scufundându-ne rapid şi repetat în cea mai adâncă zonă a oceanului”, a declarat Vescovo.

Don Walsh a ţinut să-l felicite pe Victor Vescovo pentru reuşita sa extraordinară. ”În urmă cu şase decenii, Jacques Picard şi cu mine am fost primii să vizităm cel mai adânc loc din oceanele lumii. Acum, la sfârşitul vieţii mele, pot să spun că a fost o onoare uriaşă să fiu invitat în această expediţie către un loc al tinereţii mele”, a declarat Don Walsh.

În total au fost descoperite patru specii noi de crustacee. Totodată, au mai fost văzute alte specii de vietăţi marine, precum o caracatiţă foarte colorată.

Expeditorii au fost şocaţi când au văzut pe fundul oceanului resturi de ambalaje de plastic, fiind încă un exemplu al poluării cu plastice în apele oceanelor. 
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici