Cel mai mare gheţar din lume se îndreaptă către Georgia

  • Aisbergul A68 s-ar putea opri în zona de sud a Georgiei
  • Gheţarul reprezintă o ameninţare gravă pentru pinguinii şi focile locale
  • A68 este cel mai mare aisberg din lume cu o lungime de 160 de kilometri
5569 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare gheţar din lume se îndreaptă către Georgia
Au trecut trei ani de când cel mai mare aisberg din lume, cunoscut sub numele de A68 s-a desprins de Antarctica. Acum, se îndreptă către teritoriul britanic din Georgia de Sud. 
 
Gheţarul ar putea „ancora” în zona Georgiei, iar acest lucru reprezintă o ameninţare gravă pentru pinguinii şi focile locale.Traseele normale ale animalelor ar putea fi blocate, împiedicându-le să îşi hrănească puii.
 
În 2004, un alt aisberg s-a îndreptat spre Georgia de Sud. Atunci, nenumăraţi pui de pinguini şi focă au fost găsiţi morţi pe plajele locale. Gigantul de gheaţă are o dimensiune de aproximativ 4.200 kilometri pătraţi şi 160 de kilometri lungime. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici