Cele mai interesante şi neobişnuite micromaşini din istorie

Micromaşinile au fost, la un moment dat, un fel de pas intermediar între motociclete şi autoturisme. În unele state, vehiculele cu trei roţi sau cu motoare mai mici de 500 cmc erau scutite de taxe, iar în alte cazuri era vorba pur şi simplu despre consumul foarte mic de combustibil.

629 afișări
Imaginea articolului Cele mai interesante şi neobişnuite micromaşini din istorie

Cele mai interesante şi neobişnuite micromaşini din istorie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nouă ne plac toate tipurile de maşini, de la supercaruri de sute de mii de euro şi până la maşinuţe care par a fi de jucărie la prima vedere. De dragul diversităţii, ne-am gândit să facem o listă cu cele mai interesante şi neobişnuite micromaşini din istorie.

Noi am adunat câteva micromaşini care ni se pare interesante şi neobişnuite. Sigur, nu este o listă completă, fiindcă ar fi foarte (foarte) lungă, dar include suficiente exemple de nebunie şi geniu din ultimii 100 ani.

Peel P-50

Construit în Marea Britanie între 1962 şi 1965 (şi din nou ca replică din 2010), Peel P50 deţine recordul pentru cel mai mic automobil construit în serie. Măsoară 134 cm lungime şi 99 cm lăţime şi e pus în mişcare de un motoraş de 49 cmc care dezvoltă 4,2 CP, iar viteza maximă este de 61 km/h. Peel P50 a fost readus în atenţia publicului când Jeremy Clarkson a condus unul într-un episod al emisiunii Top Gear.

Citeşte mai multe şi vezi cum arată cele mai interesante micromaşini pe www.promotor.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici