Cine este cea mai bogată femeie din lume? A donat de-a lungul anilor aproape 2 miliarde de dolari

  • La divorţul de Jeff Bezos, Mackenzie Scott a obţinut 38 de miliarde de dolari
  • Banii au fost sub formă de acţiuni la Amazon
  • Astăzi, Mackenzie Scott valorează 68 de miliarde de dolari
2699 afișări
Imaginea articolului Cine este cea mai bogată femeie din lume? A donat de-a lungul anilor aproape 2 miliarde de dolari

Ai tot auzit despre cei mai bogaţi oameni din lume şi, poate ai remarcat că, primii 10 sunt bărbaţi. Dar hai să-ţi spun şi care este cea mai bogată femeie din lume.

Mackenzie Scott este pe locul 12 în topul miliardarilor. Dacă-ţi sună cunoscut numele, nu te înşeli, e fosta doamnă Jeff Bezos.

A fost suficient de inteligentă încât, la divorţul de şeful Amazon, să ceară nu bani ci acţiuni la Amazon. Şi a primit în valoare de 38 de miliarde. Chiar dacă a donat de-a lungul anilor aproape 2 miliarde de dolari pentru diferite cauze, creşterea acţiunilor Amazon o face să aibă astăzi o avere de 68 de miliarde de dolari. A depăşit-o astfel pe Françoise Bettencourt Meyers, moştenitoarea imperiului L’Oreal, care are doar 66,8 miliarde.

Ocazie cu care ai aflat şi cea mai bănoasă meserie din lume – să fii soţia lui Bezos. Dar să nu fim răi, Mackenzie a fost printre primii angajaţi Amazon şi a stat in spatele multor idei puse în practică de Jeff Bezos, ca Amazon Prime.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici