Concert "Ceaikovski in love", susţinut de Orchestra Română de Tineret, duminică, la Ateneu

Orchestra Română de Tineret, dirijată de Cristian Mandeal, va susţine concertul "Ceaikovski in love", duminică, de la ora 19.00, la Ateneul Român din Bucureşti, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

332 afișări
Imaginea articolului Concert "Ceaikovski in love", susţinut de Orchestra Română de Tineret, duminică, la Ateneu

Concert "Ceaikovski in love", susţinut de Orchestra Română de Tineret, duminică, la Ateneu (Imagine: Virgil Oprina)

Programul serii are în centru trei celebre lucrări simfonice compuse de P. I. Ceaikovski după scrieri ale lui William Shakespeare - poemele simfonice "Furtuna" şi "Francesca da Rimini" şi uvertura-fantezie "Romeo şi Julieta".

Muzica lucrărilor orchestrale de Ceaikovski reflectă întotdeauna preocuparea acestuia pentru adevărul expresiei, pentru sinceritate şi pentru exprimarea pasiunilor cu acea sensibilitate specifică epocii romantice. Ceaikovski şi lungile sale melodii caracteristice, temele ample, pline de sentiment revin în toate cele trei piese selecţionate pentru acest concert de Cristian Mandeal şi Orchestra Română de Tineret.

Gazdele evenimentului vor surprinde publicul în deschiderea serii cu prezenţa unor solişti de nivel mondial, care vor interpreta trei lucrări pentru instrumente de percuţie cu acompaniament de orchestră. Astfel, sunt invitaţi în deschiderea serii soliştii Emiko Uchiyama, Emmanuel Séjourné şi Bogdan Bacanu.

Concertul este organizat de Centrul Naţional de Artă "Tinerimea Română".

Biletele, cu preţuri de 55 de lei şi 60 de lei, sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate "Bilete.ro", în magazinele Germanos şi la casa de bilete a Ateneului Român.

Prima orchestră simfonică de tineret din România a luat fiinţă la Sinaia în vara anului 2008, la iniţiativa violoncelistului şi directorului artistic al acesteia Marin Cazacu, cu sprijinul Fundaţiei "Prietenii muzicii - Serafim Antropov". Membrii săi, în majoritate cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani, sunt selectaţi dintre cei mai buni la nivel naţional. Pregătirea tehnică şi artistică este asigurată de la înfiinţare de dirijorul Cristian Mandeal.

Proiectul "Orchestra Română de Tineret - spirit enescian şi tradiţie europeană" a pornit din necesitatea racordării tinerei generaţii de muzicieni români la exigenţele şi aspiraţiile artistice europene.

Membră din 2011 a EFNYO (European Federation of National Youth Orchestras), Orchestra Română de Tineret a participat la toate ediţiile Festivalului Internaţional "Enescu şi Muzica Lumii" de la Sinaia, începând cu anul 2008. Începând din 2011 a fost constant prezentă în cadrul Festivalului Internaţional "George Enescu". În anii 2012 şi 2014, a triumfat la Festivalul Internaţional al orchestrelor de tineret "Young Euro Classics" de la Berlin.

Orchestra Română de Tineret a desfăşurat, de asemenea, începând din 2011, turnee internaţionale în Franţa, Germania şi Italia, fiind invitată să concerteze în săli celebre precum Santa Cecilia din Roma, Konzerthaus şi Berliner Philarmonik din Berlin, fiind prima orchestră românească prezentă în această faimoasă sală de concert.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici