Cum a ajuns bucătarul Florin Dumitrescu jurat la Master Chef. Vedetele pentru care a gătit acesta

La nunta lui Edi şi a Silviei Stancu, cei 21 de concurenţi rămaşi în competiţia „MasterChef” au gătit, de la 6 după-amiaza până la 2 noaptea, 5 feluri de mâncare pentru 180 de invitaţi. În viaţa reală, pentru o astfel de nuntă gătesc maximum 6 oameni. Iar Florin Dumitrescu povesteşte cum, pe vremea când lucra în Italia, umplea singur 800 de farfurii pe zi.

1483 afișări
Imaginea articolului Cum a ajuns bucătarul Florin Dumitrescu jurat la Master Chef. Vedetele pentru care a gătit acesta

Cum a ajuns bucătarul Florin Dumitrescu jurat la Master Chef. Vedetele pentru care a gătit acesta

Juratul de la MasterChef, care are 24 de ani, şi-a început cariera în bucătărie în urmă cu 10 ani, după ce a văzut la un post italienesc de televiziune cum un bucătar, într-o ţinută albă impecabilă, a gătit în 30 de minute un preparat spectaculos.

"Mă băteau bucătarii de nu ştiam de mine”

Florin Dumitrescu povesteşte cum a ajuns să ia deciza vieţii lui la 14 ani. "Eu am refuzat să răspund  la întrebarea Ce vrei să te faci când vei fi mare atunci când aveam 7 ani. Eu nu am avut răspuns pentru ea, toţi colegii mei de clasă au avut. Fiecare a vrut să se facă avocat, poliţist, bătăuş, doctor, vânător de recompense. Eu, când m-a ridicat învăţătoarea, i-am spus că nu ştiu şi ea a crezut că am o problemă. La fel şi taică-meu”, spune juratul. Şapte ani mai târziu, i-a zis tatălui său că vrea să se angajeze pentru a face rost de bani să plece la mare. Aşa a ajuns să lucreze în bucătăria unui restaurant franţuzesc. Şi a renunţat la polo, sport pe care l-a practicat vreme de 7 ani, ieşind în două rânduri cel mai bun portar din ţară.

"Nu m-am angajat legal, dar stăteam 17 ore pe zi acolo. Părinţii mei nu erau neapărat de acord, dar m-au lăsat în pace, pentru că ştiau că asta e ceea ce vreau să fac. Trebuia să fac curat în toată bucătăria, trebuia să asigur legumele pentru tot restaurantul, eu ţineam toate garniturile şi, în afară de asta, gafam, pentru că eram copil, şi mă băteau bucătarii de nu ştiam de mine. Şi am tras. Noroc cu patisera, aveam o cofetăreasă foarte bună. Şi plângeam de multe ori, pentru că mă terminau chestiile astea, plângeam pe umărul ei pentru că avea copii de vârsta mea. Şi ea îmi zicea: Dacă fiu-meu ar trebui să se angajeze în bucătărie şi să treacă prin ce treci tu, nu l-aş mai lăsa”, îşi aminteşte Florin Dumitrescu. Între timp, a uitat şi de ce s-a angajat şi nu a mai ajuns ani buni la mare. A ajuns însă să lucreze, de-a lungul carierei lui,  în 26 de restaurante din România şi din Italia, iar acum este chef la restaurantul Escargot.

A gătit pentru Nicolas Cage şi Francis Ford Coppola

Florin Dumitrescu spune că cel mai greu lucru pe care l-a gătit vreodată a fost o plăcintă de carne, inspirată dintr-o reţetă de-a lui Radu Anton Roman. "Mi-a luat trei săptămâni să o fac, să pot să încep să o vând şi îmi ia undeva la 30 de ore să o gătesc. Dar este reţeta mea şi vând peste 30 de porţii pe zi. Mi-aş deschide o plăcintărie numai pentru asta”, spune juratul, care a gătit de-a lungul timpului pentru Nicolas Cage, Francis Ford Coppola, Wesley Snipes şi Jean Claude Van Damme.

Citeşte mai multe despre juratul Florin Dumitrescu de la Master Chef pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici