Cum arată cel mai lung tunel folosit de traficanţii de droguri, descoperit în San Diego. FOTO

Agenţii federali din California au descoperit un tunel folosit de traficanţi pentru a transporta droguri din Mexic, cu o lungime de peste 1.300 de metri, fiind cel mai lung pasaj subteran descoperit vreodată de-a lungul graniţei de sud-vest a SUA, potrivit CNN.

1529 afișări
Imaginea articolului Cum arată cel mai lung tunel folosit de traficanţii de droguri, descoperit în San Diego. FOTO

Sursa: Profimedia Images

Tunelul începe în Tijuana, Mexic, la doar 76 de metri la sud de graniţa SUA, şi ajunge în San Diego, California. Pasajul are ventilaţie, electricitate, un sistem de transport pe şine cu cărucioare, precum şi lifturi la fiecare intrare, potrivit Vămii şi Protecţiei Frontierelor SUA.
 
„Tunelul sofisticat, cu toate dotările necesare, demonstrează determinarea şi resursele băneşti ale cartelurilor", a declarat miercuri John W. Callery, agent special al Administraţiei pentru Controlul Drogurilor. Acesta a adăugat pentru CNN că „graniţa va rămâne sigură şi că tunelurile de acest fel vor fi închise."
 
Pasajul, descoperit în urma unei investigaţii de mai mulţi ani, se află la 70 de metri sub pământ şi are aproximativ 1,5 metri înălţime şi 0,6 metri lăţime. Nu au avut loc arestări în acest dosar până la acest moment, însă cercetările vor continua, potrivit agentului de patrulă Aaron Heitke. „Sunt încrezător că munca noastră grea şi dăruirea pentru respectarea legii vor duce la arestări şi confiscări viitoare", a declarat el.
 
Tunelul aflat pe locul doi ca lungime a fost descoperit în San Diego în 2014 şi măsura aproximativ 993 de metri.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici