Cum să te ţii de hotărârile luate de Anul Nou: Un psiholog a descoperit un element-cheie

Eşecul în ceea ce priveşte respectarea hotărârilor de Anul Nou se datorează, în foarte multe cazuri, pur şi simplu oboselii. Soluţia? Încercaţi să dormiţi mai mult, spune un celebru psiholog.

831 afișări
Imaginea articolului Cum să te ţii de hotărârile luate de Anul Nou: Un psiholog a descoperit un element-cheie

Cum să te ţii de hotărârile luate de Anul Nou: Un psiholog a descoperit un element-cheie (Imagine: Mihai Mitrea/Mediafax Foto)

Profesorul Richard Wiseman, psiholog la University of Hertfordshire, Marea Britanie, afirmă că oboseala slăbeşte voinţa; cercetările sale sugerează că este mai probabil ca persoanele care dorm mai puţin de 7 ore pe noapte să aibă o voinţă mai slabă, iar folosirea unor modalităţi complicate de a respecta regimurile alimentare sau de a merge la sală se poate dovedi inutilă.

Specialistul recomandă o altă abordare: să ne culcăm mai devreme şi să încercăm să mergem la sala de fitness seara, nu dimineaţa la prima oră.

Creierul, explică el, are nevoie de multă energie pentru a face lucruri pe care nu ne dorim cu adevărat să le facem sau care ni se par dificile.

Citeşte mai multe despre respectarea hotărârilor luate de Anul Nou pe www.descopera.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici