Dăncilă şi Dragnea, "colombină" şi "bufon" într-o emisiune a postului TV francez Arte | VIDEO

Premierul Viorica Dăncilă şi liderul PSD Liviu Dragnea au fost subiectele unei emisiuni de satiră difuzate de postul TV francez Arte, şeful guvernului fiind reprezentată ca o marionetă a unui "bufon".

3860 afișări
Imaginea articolului Dăncilă şi Dragnea, "colombină" şi "bufon" într-o emisiune a postului TV francez Arte | VIDEO

Dăncilă şi Dragnea, "colombină" şi "bufon" într-o emisiune a postului TV francez Arte

Thibaut Nolte, realizatorul emisiunii "28Minutes", face de obicei, cu umor şi ironie acidă, portretul unei personalităţi "rele" sau "bune", iar, săptămâna trecută, a venit rândul premierului României. Despre acesta jurnalistul se întreabă dacă ar trebui să i se pună cătuşe, în timpul emisiunii făcând şi gestul mâinilor încătuşate.

Realizatorul TV a vorbit despre faptul că Dăncilă vrea să pună capăt independenţei justiţiei şi luptei anticorupţie şi a făcut un scurt istoric al parcursului politic al acesteia, de la un "consilier municipal insignifiant" care nu vorbeşte engleza la eurodeputat şi apoi premier, ascensiune care i-a fost facilitată de "fidelitatea" faţă de Liviu Dragnea.

Nolte a mai spus că aceasta a fost impusă preşedintelui statului ca premier de "puternicul şef al social democraţilor, condamnat, la rândul lui, în 2015 pentru fraudă electorală".

Jurnalistul se întreabă la un moment dat dacă nu cumva Dăncilă este "un fals" Dragnea.

Prezentarea lui Dăncilă este presărată de filmuleţe satirice, în care aceasta apare susţinând un discurs, în care repetă replicile pe care i le spune Dragnea, ca o marionetă manevrată de un păpuşar.

"Sunt furioasă că ţara mea este sub monitorizare. Sunt tratat ca un hoţ. Sunt un tip cinstit. Dacă aş fi un mincinos, mi s-ar încreţi mustaţa", sunt replici pe care le repetă automat "Dăncilă".

Jurnalistul francez mai spune că "micile manevre ale Vioricăi şi ale guvernului ei" au fost criticate de magistraţi, de manifestanţi în stradă, de Comisia Europeană şi de Departamentul de stat american.

"O colombină în slujba bufonilor. Tragedia dell'arte", încheie acesta prezentarea făcută premierului României.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici