Decizie inedită în Columbia: Toţi poliţiştii vor avea dreptul să poarte mustaţă, nu numai ofiţerii de rang înalt

Toţi poliţiştii din Columbia vor avea de acum dreptul să poarte mustaţă, un privilegiu rezervat până în prezent doar ofiţerilor de rang înalt, în urma unei decizii adoptate miercuri de Consiliul de Stat.

145 afișări
Imaginea articolului Decizie inedită în Columbia: Toţi poliţiştii vor avea dreptul să poarte mustaţă, nu numai ofiţerii de rang înalt

Decizie inedită în Columbia: Toţi poliţiştii vor avea dreptul să poarte mustaţă, nu numai ofiţerii de rang înalt(Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cea mai înaltă instanţă administrativă a anulat, astfel, un regulament intern aflat în vigoare de 17 ani, care le oferea doar ofiţerilor de rang înalt posibilitatea de a-şi lăsa mustaţa să crească. Consiliul de Stat a decis că dispoziţia este contrară principiului egalităţii între columbieni.

"S-a considerat că dispoziţia încalcă dreptul la liberă exprimare şi la egalitate. Nu există niciun motiv obiectiv prin care mustaţa să fie permisă doar ofiţerior de rang înalt şi să fie interzisă celorlalţi", a declarat Maria Claudia Rojas Lasso, preşedinta Consiliului de Stat.

"Oamenii sunt egali în faţa legii şi trebuie să primească acelaşi tratament din partea autorităţilor", a explicat Rojas Lasso.

Decizia a fost adoptată în urma unei sesizări depusă de un poliţist.

Poliţia naţională columbiană are în prezent aproximativ 180.000 de agenţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici