Denzel Washington, premiat cu Globul de Aur pentru întreaga carieră pe 2016 - VIDEO

Actorul şi regizorul Denzel Washington va primi distincţia Cecil B. DeMille -un Glob de Aur onorific- pentru contribuţia sa la dezvoltarea industriei cinematografice, la gala care va avea loc în ianuarie 2016, la Los Angeles, au anunţat, luni, organizatorii evenimentului, potrivit contactmusic.com.

462 afișări
Imaginea articolului Denzel Washington, premiat cu Globul de Aur pentru întreaga carieră pe 2016 - VIDEO

Denzel Washington, premiat cu Globul de Aur pentru întreaga carieră pe 2016 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Asociaţia presei străine de la Hollywood (The Hollywood Foreign Press Association, HFPA) îl va onora pe Denzel Washington la cea de-a 73-a gală a sa, care va avea loc pe 10 ianuarie.

"Cariera lungă şi legendară a lui Washington este marcată de numeroasele sale roluri în faţa şi în spatele camerei de filmat", a spus Lorenzo Soria, preşedinte al HFPA, într-un comunicat dat publicităţii luni. "Este un privilegiu pentru HFPA să îi onoreze contribuţile la dezvoltarea industriei prin acordarea premiului Cecil B. DeMille", se arată în acelaşi document.

Premiul Cecil B. DeMille este numit după regizorul hollywoodian a cărui carieră a cuprins atât epoca filmului mut, cât şi cinematograful cu sunet.

Anul acesta, distincţia i-a fost acordată actorului şi regizorului George Clooney. Printre celelalte vedete de cinema recompensate cu acest premiu se numără actorii Jodie Foster, Morgan Freeman şi Robert De Niro şi regizorii Steven Spielberg, Woody Allen şi Martin Scorsese.

Actorul american Denzel Washington, născut pe 28 decembrie 1954, a devenit celebru în anii '90, pentru interpretarea reuşită a unor personaje care au existat în realitate, precum Steve Biko, Malcolm X, Rubin Carter, Melvin B. Tolson, Frank Lucas şi Herman Boone. El a câştigat două Globuri de Aur şi două premii Oscar ("Glory" şi "Zi de instrucţie"), fiind al doilea artist afro-american, după Sidney Potier, care a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol principal, datorită prestaţiei sale din filmul "Zi de instrucţie" (2001). Actorul american a jucat, de asemenea, în "Book of Eli", în regia fraţilor Allen şi Albert Hughes, şi în pelicula "Unstoppable", regizată de Tony Scott.

De asemenea, Denzel Washington a regizat două filme pentru marele ecran - "Antwone Fisher" (2002) şi "La început a fost cuvântul/ The Great Debaters" (2007) - şi a fost anunţat că va regiza al nouălea episod din cel de-al 12-lea sezon al serialului "Anatomia lui Grey".

Nominalizările la premiile Globul de Aur 2016 vor fi anunţate pe 10 decembrie.

Globurile de Aur 2016 vor fi înmânate cu doar câteva zile înainte de anunţarea nominalizărilor la premiile Oscar, p+e 14 ianuarie 2015. Gala de decernare a premiilor Oscar, evenimentul care încheie sezonul trofeelor de la Hollywood, va avea loc pe 28 februarie.

Gala Globurilor de Aur, deşi rămâne unul dintre evenimentele de marcă, fiind foarte apreciată de staruri, este criticată de o parte a industriei cinematografice, care pune sub semnul întrebării reprezentativitatea unora dintre cei aproximativ 90 de membri cu drept de vot care decid câştigătorii premiilor - unii dintre ei nici nu mai sunt jurnalişti activi -, în comparaţie cu cei 5.800 de membri cu drept de vot din Academia de film americană, organizaţia care decernează Oscarurile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici