Desenul de pe prima copertă cu celebrul personaj Tintin, vândut pentru 1,1 milioane de dolari

Desenul de pe prima copertă a publicaţiei Le Petit Vingtième pe care a apărut celebrul personaj Tintin, datând din 13 februarie 1930, a fost vândut pentru 1,1 milioane de dolari la o licitaţie care a fost organizată de casa Heritage Auctions, sâmbătă, în oraşul american Dallas, potrivit Le Parisien.

259 afișări
Imaginea articolului Desenul de pe prima copertă cu celebrul personaj Tintin, vândut pentru 1,1 milioane de dolari

Desenul de pe prima copertă cu celebrul personaj Tintin, vândut pentru 1,1 milioane de dolari

Desenul îl arată pe celebrul personaj creat de Hergé în ţara sovieticilor, în timp ce taie o bucată din trunchiul unui copac pentru a-şi face elice pentru avion, iar câinele său, Milou, acoperit de bandaje, îl observă.

Hergé publica, din ianuarie 1929, aventurile lui "Tintin în ţara sovieticilor", săptămânal, în Le Petit Vingtième, supliment dedicat copiilor al cotidianului belgian Le Vingtième Siècle. După ce a înregistrat rapid succes, Tintin a obţinut 16 pagini în loc de opt în acest supliment, iar, pe 13 februarie, a apărut chiar pe copertă.

Albumul "Tintin au pays des Soviets", primul cu celebrul personaj, va fi publicat câteva luni mai târziu, în septembrie 1930.

Majoritatea vechilor coperte cu Tintin se găsesc la Muzeul Hergé din Louvain-la-Neuve, Belgia.

Ilustraţia vândută sâmbătă a fost semnată de Hergé, fiind desenul pe care l-a trimis la tipografie pentru copertă.

Tintin stabileşte frecvent recorduri de preţ la licitaţii, desenele fiind vândute pentru milioane de dolari.

Belgianul Georges Prosper Remi (1907 - 1983), cunoscut sub numele de Hergé, a fost creator de benzi desenate şi este celebru pentru seriile "Aventurile lui Tintin", "Quick & Flupke" şi "Aventurile lui Jo, Zette şi Jocko".

(Imagine: news.artnet.com )

 

 

Taguri:
tintin,
licitaţie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici