Discovery Channel transmite live încercarea lui Nik Wallenda de a traversa Marele Canion

Nik Wallenda, supranumit "regele mersului pe sârmă la mare înălţime", va traversa Marele Canion din SUA fără echipament de protecţie, stabilind un nou record personal de înălţime, evenimentul fiind transmis în direct pe Discovery Channel, pe 24 iunie.

285 afișări
Imaginea articolului Discovery Channel transmite live încercarea lui Nik Wallenda de a traversa Marele Canion

Discovery Channel transmite live încercarea lui Nik Wallenda de a traversa pe sârmă Marele Canion (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Discovery Channel difuzează astfel unul dintre cele mai îndrăzneţe şi mai captivante evenimente filmate vreodată în direct, informează un comunicat al televiziunii. Discovery Channel va filma acest eveniment pas cu pas, transmiţându-l în direct, în aproape 200 de ţări din întreaga lume, pe 23 iunie, de la ora 20.00 (ora Statelor Unite). În România, programul va fi difuzat în direct luni, 24 iunie, începând cu ora 03.00, şi în reluare marţi, 25 iunie, de la ora 20.00.

"Discovery Channel se află într-o poziţie unică, din care suntem în măsură să transmitem live acest eveniment, în casele telespectatorilor din toată lumea. Acesta este doar unul dintre proiectele de acest gen pe care ni le propunem", a declarat Luis Silberwasser, EVP & Chief Content Officer, Discovery Networks International.

Wallenda va merge pe sârmă la cea mai mare înălţime pe care a încercat-o până acum. El va trece la 457 de metri pe deasupra râului Little Colorado, adică la o înălţime mai mare decât cea a Empire State Building. În 2012, Wallenda a devenit primul om care a mers pe sârmă direct pe deasupra cascadei Niagara, din SUA, la o înălţime de aproape 61 metri.

"Miza nu prea are cum să crească mai mult de atât", a declarat Wallenda. "Singurul lucru care mă desparte de fundul canionului este un cablu gros de 5 cm. Abia aştept să prezint publicului o privelişte a canionului aşa cum nu s-a mai văzut vreodată", a adăugat el.

Wallenda, în vârstă de 34 de ani, a spus că acest eveniment va fi încununarea unui vis de-o viaţă, pentru că dintotdeauna şi-a dorit să meargă pe sârmă la o înălţime atât de mare. În plus, îi va aduce astfel un omagiu străbunicului lui, legendarul Karl Wallenda, care şi-a găsit sfârşitul căzând în timpul unui număr de mers pe sârmă în Puerto Rico, în 1978.

Marele Canion, una dintre cele mai căutate destinaţii turistice din America, oferă o privelişte spectaculoasă pentru acest eveniment. Traversarea pe sârmă, la mare înălţime, va avea loc într-o porţiune izolată a canionului, operată de Navajo Nation Parks and Recreation.

"Suntem onoraţi să fim implicaţi în acest eveniment istoric şi în acelaşi timp să prezentăm frumuseţea ţinutului Navajo", a declarat Geri Hongeva-Camarillo, reprezentantul pentru relaţii cu presa al Navajo Parks and Recreation. "Navajo Nation adăposteşte peste 10 monumente naţionale, parcuri tribale şi situri ancestrale. Mulţi turişti trec Navajo Nation pe lista destinaţiilor preferate pentru călătoriile lor", a adăugat Camarillo.

Acest eveniment live este produs de Peacock Productions pentru Discovery. Gretchen Eisele, Knute Walker şi Benjamin Ringe sunt producătorii executivi. Howard Swartz este producătorul executiv pentru Discovery. Mai multe informaţii despre eveniment se găsesc pe www.discovery.ro şi pe Facebook, la Facebook.com/discovery.romania, precum şi pe Twitter, la @DiscoveryRo.

Discovery Networks Europa Centrală & de Est, Orientul Mijlociu & Africa (CEEMEA) face parte din compania media Discovery Communications (NASDAQ: DISCA, DISCB, DISCK). Discovery Networks CEEMEA le oferă oamenilor posibilitatea de a-şi explora universul şi de a-şi satisface curiozitatea prin intermediul celor 14 branduri de televiziune, în frunte cu Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery Science şi Discovery HD Showcase, dar şi prin intermediul produselor şi serviciilor comerciale şi educaţionale de top. Programele noastre sunt difuzate în 27 limbi, ajungând la peste 244 de milioane de abonaţi din 118 ţări, de pe trei continente.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici