Donald Duck împlineşte 86 de ani

  • Donald Duck are 86 de ani şi cele mai multe filme dintre personajele Disney
  • Răţoiul este personajul cu cele mai multe „apariţii” în benzile desenate fără supereroi
  • Personajele animate Warner Bros nu mai poartă arme
261 afișări
Imaginea articolului Donald Duck împlineşte 86 de ani

Sursa foto: Profimedia

Îl ştii din copilărie şi e cu siguranţă cel mai celebru răţoi din lume. Donald Duck împlineşte 86 de ani şi, de la debutul pe ecrane, a avut apariţii în peste 200 de producţii cinematografice, mai multe decât oricare alt personaj Disney.

A debutat pe ecrane în 1934, în "Silly Symphony, The Wise Little Hen". De atunci, farsele amuzante, temperamentul expansiv şi farmecul său, dat şi de limbajul parţial neinteligibil, au captivat publicul de toate vârstele. La mijlocul anilor 1930, au început să apară şi produse cu Donald Duck, iar, în 1938, graficianul Al Taliaferro a început să creeze benzi desenate cu el.

De-a lungul deceniilor, personajul nu a suferit modificări consistente şi a avut roluri numeroase, de la profesor la poliţist. Şi, dacă în trecut ofiţerul ar fi fost dotat cu o armă, în zilele noastre sigur nu ar avea voie să o poarte.

Fără arme au rămas două personaje celebre, de data aceasta de la Warner Bros. Elmer Fudd, care îl vâna cu puşca pe Bugs Bunny, este dotat în noile producţii Looney Tunes cu o coasă. O soartă similară a avut şi Yosemite Sam. Se crede că decizia a fost luată ca răspuns la creşterea numărului de violenţe armate şi a masacrelor în şcoli din SUA. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici