Două celebre statuete s-ar afla în pereţii Operei din Timişoara. Vor fi folosite camere video de scanare în profunzime a pereţilor

  • Lucrările de reabilitare a clădirii Operei Naţionale din Timişoara au scos la iveală posibilitatea unei descoperiri istorice.
  • În pereţii clădirii se presupune că ar fi încastrate încă de la întemeiere două statui.
  • Se crede că ar reprezenta pe cele două muze ale operei, Thalia şi Euterpe, sau pe împăratul Franz Iosef şi pe împărăteasa Elisabeta.
1435 afișări
Imaginea articolului Două celebre statuete s-ar afla în pereţii Operei din Timişoara. Vor fi folosite camere video de scanare în profunzime a pereţilor

Sursa foto: profimedia

Cele două statuete legendare îşi trag originea de pe vremea împăratului Franz Josef, atunci când clădirea Operei din Timişoara a fost ridicată.

Arhitecţii şi istoricii oraşului susţin existenţa statuetelor în pereţii de la operă, dar nimeni nu poate să spună exact cum arată ele de fapt.

Unii susţin că ar reprezenta pe împăratul Franz Iosef şi pe împărăteasa Elisabeta pe când reprezentanţii Operei sunt de părere că întruchipează cele două muze artistice, Thalia, muza comediei şi Euterpe, muza poeziei.

Firma care execută lucrările de reabilitare va utiliza camere video concepute pentru scanarea în profunzime a structurilor pentru a depista dacă artefactele istorice există cu adevărat sau sunt doar o simplă legendă locală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici