Dracula şi Frankenstein, într-un horror "psihosexual" pentru televiziune, regizat de Sam Mendes

Sam Mendes, regizorul lungmetrajului "Skyfall", recompensat cu Globul de Aur pentru cel mai bun cântec, şi-a propus să îi aducă împreună pe ecrane pe Dracula şi Frankenstein, într-o serie "psihosexuală" pentru televiziune care va avea acţiunea în Londra epocii victoriene.

188 afișări
Imaginea articolului Dracula şi Frankenstein, într-un horror "psihosexual" pentru televiziune, regizat de Sam Mendes

Dracula şi Frankenstein, într-un horror "psihosexual" pentru televiziune, regizat de Sam Mendes (Imagine: Zoltan Racz/ Mediafax Foto)

Pentru acest nou proiect, Mendes va lucra cu scenaristul John Logan, care a semnat, alături de Neal Purvis şi Robert Wade, scenariul pentru "Skyfall". Cei doi şi-au propus să reînvie două dintre cele mai înspăimântătoare figuri ale literaturii universale în serialul "Penny Dreadful", care va fi transmis în Statele Unite de reţeaua Showtime, informează The Independent.

Descris drept "foarte psihologic şi intens erotic", "Penny Dreadful" promite să fie o dramă poliţistă horror, în care mai multe personaje vor investiga evenimente ieşite din comun petrecute în Londra sfârşitului de secol victorian.

Mendes îşi va impune propria viziune despre Frankenstein, fără a ignora personaje celebre precum Dracula lui Bram Stoker, Dorian Grey al lui Oscar Wilde şi, cel mai probail, Jack Spintecătorul.

"John Logan şi San Mendes sunt doi dintre cei mai mari povestitori contemporani. Spectacolul vizual combinat cu analiza psihologică pe care le folosesc în reimaginarea acestor personaje literare de referinţă îmi par complet năucitoare. Acesta promite să fie un serial pentru televiziune cu totul original", a spus David Nevins, preşedinte al Showtime Entertainment.

Seria va fi produsă de compania lui Mendes, Neal Street Productions, şi va fi filmată în Londra la sfârşitul acestui an. Scenariul pare asemănător cu textul seriei de cărţi comice "The League of Extraordinary Gentlemen", scrisă de Alan Moore, în care apăreau ca personaje Dracula şi alte figuri din epoca victoriană.

"Nu are nimic din Bela Lugosi (primul interpret al personajului Dracula, n.r.). Personajele au toate forme umane şi au existat în Londra. Este foarte psihologic. Şi cred că va fi şi foarte erotic", a mai spus Nevins.

Acesta i-a adus laude lui John Logan, pe care l-a numit "cu adevărat unul dintre cei mai mari scenarişti. A scris «Skyfall», «Gladiatorul», «Hugo» şi «Aviatorul». Este o minte foarte interesantă şi s-a adaptat la tot felul de genuri. Va scrie scenariul fiecăruia dintre episoadele serialului, în condiţiile în care a fost obsedat de monştri încă din copilărie. Acesta este un spectacol pe care şi-a dorit întotdeauna să îl facă. L-am legat de Showtime pentru o bună perioadă de timp. Mi-a prezentat proiectul, care mi s-a părut realist".

Mendes va regiza aceste episoade, al căror producător va fi Pippa Harris, o mai veche parteneră de platouri: Pippa a fost producătoarea seriei de televiziune de mare succes "Call The Midwife", difuzată de BBC1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici