Dunărea se micşorează din cauza oamenilor: minus 134 kilometri lungime în 200 de ani. Care este motivul

  • Dunărea şi-a micşorat lungimea cu 134 kilometri în două secole
  • Acesta este efectul intervenţiei şi al activităţii oamenilor
  • O echipă internaţională de experţi a efectuat analiza depozitelor de sedimente ale fluviului
2245 afișări
Imaginea articolului Dunărea se micşorează din cauza oamenilor: minus 134 kilometri lungime în 200 de ani. Care este motivul

Dunărea se micşorează din cauza oamenilor: minus 134 kilometri lungime în 200 de ani. Care este motivul

Dunărea s-a scurtat cu circa 134 de kilometri în ultimii 200 de ani din cauza intervenţiei umane, sugerează un studiu citat de Agenţia de Presă Germană (DPA).
 
Cercetarea a fost realizată de o echipă internaţională, experţii analizând depozitele de sedimente ale fluviului. De asemenea, aceştia au notat că Dunărea a devenit cu 40% mai îngustă de la jumătatea secolului al XIX-lea.
 
Potrivit Departamentului pentru mediu al landului Bavaria, schimbările au fost provocate de intervenţiile al căror scop a fost devierea cursului fluviului, precum şi a măsurilor de protecţie împotriva inundaţiilor şi a construcţiei de baraje.
 
Dunărea are 2.850 kilometri şi este al doilea cel mai lung fluviu di nEuropa, după Volga.
 
La Dunăre au acces Germania, Austria, Slovacia, Ungria, Croatia, Serbia, Bulgaria, Romania, Moldova şi Ucrauna.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici