Elveţia aprobă o invenţie revoluţionară pentru sinucidere asistată. Când va deveni disponibilă

  • Inventatorul Dr. Philip Nitschke afirmă că noua tehnologie pentru sinucidere asistată va fi disponibilă pentru utilizare în Elveţia din 2022
  • Tehnologia se bazează pe capsule tridimensionale în interiorul cărora oxigenul este redus şi azotul ia locul acestuia
  • Moartea se produce instantaneu
4558 afișări
Imaginea articolului Elveţia aprobă o invenţie revoluţionară pentru sinucidere asistată. Când va deveni disponibilă

Elveţia aprobă o invenţie revoluţionară pentru sinucidere asistată. Când va deveni disponibilă

Pacienţii care suferă de afecţiuni incurabile, care nu mai pot fi remediate şi provoacă suferinţă pot opta pentru sinucidere asistată conform legislaţiei din Elveţia. Dacă mai până acum pentru acest proces era nevoie de un doctor care să administreze un cocktail de substanţe controlate şi să monitorizeze starea pacientului, din 2022 Sarco va simplfica întreaga operaţie.

Prototipul a fost testat cu succes în Olanda. Sarco este o capsulă tridimensională, futuristică, care se activează din interior şi poate fi tractată în locaţia unde persoana doreşte să moară.

Inventatorul dr. Philip Nitschke afirmă că Sarco este asemănător unui sicriu, dar are avantajul de a putea fi transportat oriunde şi nu este necesară o autorizaţie specială, ca în cazul medicamentelor administrate de doctor pentru a induce moartea.  Odată pornită, interiorul este inundat cu azot şi oxigenul se reduce rapid, persoana îşi va pierde cunoştinţa şi va muri fără să resimtă efectele clasice ale cocktail-ului de substanţe.

„Beneficiul concret pentru persoana care îl utlizează este că nu trebuie să obţină nicio autorizaţie, nu are nevoie de medic să îl asiste”,  a declarat Nitschke.

Elveţia nu are legi care să interzică această practică şi consideră că asistenţa la sinucidere este o infracţiune doar dacă este făcută din motive egoiste, relatează Business Insider.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici