Eric Schmidt, şeful Google, şi-a făcut cont pe Twitter

Eric Schmidt, CEO al Google, şi-a făcut cont în reţeaua de microblogging Twitter, deşi, anul acesta, a spus că serviciul este "un fel de e-mail al săracilor", informează TechCrunch.

11 afișări
Imaginea articolului Eric Schmidt, şeful Google, şi-a făcut cont pe Twitter

Eric Schmidt, şeful Google, şi-a făcut cont pe Twitter (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deşi a spus că Twitter este "un fel de e-mail al oamenilor săraci", Schmidt a revenit cu explicaţii în ceea ce priveşte această declaraţii, precizând că nu a vrut să insulte site-ul, ci că a vrut să spună că majoritatea internauţilor ar folosi mai curând un mix de servicii care includ e-mail, Facebook şi Twitter.

Anterior, compania şi-a manifestat interesul de a achiziţiona Twitter şi intenţionează să adauge rezultatele menţiunilor de pe platforma de microblogging în cadrul rezultatelor căutărilor efectuate pe Google, în urma unui acord încheiat în acest sens cu Twitter, în octombrie. Pe de altă parte, şi Microsoft are un acord similar cu Twitter pentru motorul de căutare Bing.

Potrivit TechCrunch, Schmidt este, pe Twitter, @eschmidt0, primii care au făcut trimitere la identitatea CEO-ului Google pe Twitter fiind Hunter Walk (YouTube) şi un fost angajat al Google, Chris Sacca.

Primele "tweet"-uri ale şefului Google au făcut referire la un material CNN în cadrul căruia a fost intervievat, dar şi la editorialele şi materialele de opinie, precum şi la ştirile online ale Wall Street Journal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici