EXCLUSIV: Jackie Chan vine în premieră în România, la Zilele Filmului Chinezesc

Actorul Jackie Chan va veni în premieră în România, pentru a participa la deschiderea Zilelor Filmului Chinezesc, un eveniment ce se va desfăşura între 11 şi 18 septembrie, în Capitală, a declarat pentru MEDIAFAX Mihai Kogălniceanu, directorul general al Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).

2982 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Jackie Chan vine în premieră în România, la Zilele Filmului Chinezesc

Jackie Chan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, în urma memorandumului semnat de Mihai Kogălniceanu, directorul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) din România, şi Luan Guozhi, directorul general adjunct al Administraţiei de Stat pentru Presă, Publicaţii, Radio, Film şi Televiziune (SAPPRFT) din Republica Populară Chineză, pe 28 martie, un festival de film românesc şi unul dedicat cinematografiei chineze vor fi organizate în cele două ţări.

În timpul festivalurilor vor fi proiectate aproximativ cinci lungmetraje, ţara gazdă fiind cea care decide filmele ce vor rula la eveniment. Potrivit memorandumului, o delegaţie ce include actori şi regizori se va afla în România pentru a desfăşura activităţi de promovare a industriei cinematografice chineze.

Memorandumul între cele două state a fost încheiat pe perioada 2014 - 2016.

"Jackie Chan va fi prezent, pe 11 septembrie, la deschiderea festivalului", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX Mihai Kogălniceanu. "Pe lângă colaborarea economică, colaborarea în domeniul culturii este la fel de importantă pentru relaţiile de succes şi prosperitate ale celor două naţiuni", a mai declarat directorul general al CNC.

Lungmetrajul care va deschide Zilele Filmului Chinezesc este "CZ12", regizat de Jackie Chan, acesta făcând parte şi din distribuţia peliculei. Programul festivalului include filmele "Beijing Love Story", de Chen Sicheng, "The Grandmaster", de Kar Wai Wong, "The Flying Swords of Dragon Gate", de Tsui Hark, şi "Full Circle", de Zhang Yang.

Anul 2014 reprezintă un moment important pentru colaborarea bilaterală româno-chineză, fiind cea de-a 65-a aniversare a relaţiilor de cooperare. Pentru a marca această cifră, în perioada 10 - 13 septembrie, în România, va fi prezentă o delegaţie formată din Tong Gang, viceministru al SAPPRFT, Luan Guozhi, director general adjunct al diviziei de film a SAPPRFT, Cao Yin, director general al China Movie Channel al SAPPRFT, Fu Ruoqing, preşedinte şi CEO al Huaxia Film Distribution Company Ltd, şi Yan Ni, director adjunct al International Cooperation Departament.

Evenimentul Zilele Filmului Chinezesc se va desfăşura între 11 şi 18 septembrie, la cinematograful Union din Capitala, deschiderea urmând să aibă loc pe 11 septembrie, la Grand Cinema Băneasa.

Evenimentul Zilele Filmului Chinezesc este organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei în colaborare cu Casa Româno-Chineză, cea din urmă asigurând finanţarea evenimentului.

Jackie Chan, născut în 1954, este unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai iubiţi actori originari din Hong Kong, reuşind să-şi construiască o carieră de succes în filmele cu arte marţiale. În 2002, a câştigat un premiu Taurus pentru întreaga carieră la World Stunt Awards (Oscarurile în domeniul cascadoriilor) şi în acelaşi an a primit o stea pe Walk of Fame. De asemenea, a câştigat un premiu MTV Movie pentru întreaga carieră, în 1995, şi alte două premii MTV Movie pentru rolurile din prima şi a doua parte a seriei "Ora de vârf/ Rush Hour". În 1999, a fost numit actorul anului la Hollywood Film Festival.

Printre filmele în care a jucat se numără "Fracul magic", "Ocolul Pământului în 80 de zile", seria "Ora de vârf", "Spionul din vecini", "Karate Kid" şi a asigurat vocea Maimuţei în seria "Kung Fu Panda".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici