Expoziţiile care marchează 500 de ani de la moartea lui Leonardo da Vinci au debutat la Milano

O serie de expoziţii care marchează trecerea a cinci secole de la moartea lui Leonardo da Vinci a debutat la Biblioteca Ambrosiana din Milano, instituţia italiană care deţine cele 12 volume de manuscrise ale artistului adunate în Codex Atranticus, arată Associated Press.

156 afișări
Imaginea articolului Expoziţiile care marchează 500 de ani de la moartea lui Leonardo da Vinci au debutat la Milano

Expoziţiile care marchează 500 de ani de la moartea lui Leonardo da Vinci au debutat la Milano

Biblioteca adăposteşte Codexul manuscriselor lui Da Vinci din 1637.

Reprezentanţii instituţiei au anunţat că vor fi expuse 46 dintre cele mai cunoscute desene ale artistului, schiţe realizate în toate perioadele vieţii sale, de la primii ani petrecuţi la Florenţa până la perioada finală petrecută în Franţa.

Cele 1.119 de pagini ale Codexului Atranticus constituie o enciclopedie de cunoştinţe tehnice pentru perioada Renaşterii, incluzând planuri, proiecte şi studii semnate de Da Vinci, dar şi reprezentări ale utilajelor care existau în acele vremuri.

Seria de evenimente are loc în perioada 18 decembrie - 15 septembrie 2019 şi va fi segmentată în porţiuni dedicate activităţii lui Da Vinci la Milano, asupra studiilor de inginerie civilă şi perioadei petrecute de Leonardo în Franţa.

Leonardo da Vinci (15 aprilie 1452 - 2 mai 1519) s-a afirmat de-a lungul vieţii în domenii multe şi diverse, de la inventică, pictură, sculptură, arhitectură la ştiinţă, inginerie, literatură, anatomie etc.

Cunoscut drept unul dintre cei mai mari pictori din lume, Da Vinci a întruchipat idealul umanist renascentist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici