Uniunea Europeană a amendat Facebook cu 110 milioane de euro pe fondul acordului cu WhatsApp/ Chiriţoiu, CC: Este posibil ca şi companii româneşti să fie fost afectate de caz

Autorităţile europene au amendat Facebook cu 110 milioane de euro pentru că au transmis informaţii înşelătoare în timpul unei analize derulate pentru achiziţia serviciului de mesagerie WhatsApp, în 2014, scrie Reuters.

1361 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană a amendat Facebook cu 110 milioane de euro pe fondul acordului cu WhatsApp/ Chiriţoiu, CC: Este posibil ca şi companii româneşti să fie fost afectate de caz

Facebook ar putea fi amendată de Uniunea Europeană în contextul acordului cu WhatsApp (Imagine: Arhvia Mediafax Foto)

Facebook a informat reglementatorii în august 2014 că nu va putea să stabilească o compatibilizare a conturilor utilizatorilor celor două companii, a spus UE. Comisia Europeană susţine acum că acest lucru era posibil, din punct de vedere tehnic, la acea vreme, iar angajaţii Facebook erau conştienţi de această posibilitate.

Facebook susţine că erorile realizate în analiza din 2014 nu au fost intenţionate, iar Comisia a confirmat că nu a fost afectat rezultatul analizei fuziunii.

Amenda nu va schimba decizia Comisiei în ceea ce priveşte achiziţia serviciului de mesagerie WhatsApp.

Comisia ar fi putut amenda Facebook cu 1% din cifra de afaceri, ceea ce reprezintă 276 de milioane de dolari, potrivit rezultatelor financiare ale companiei din 2016, dar a spus că Facebook a colaborat în timpul procedurii şi a recunoscut încălcarea regulilor.

Sancţiunea Uniunii Europene vine după ce Facebook a primit o amedă de 150.000 de euro, marţi, din partea autorităţilor franceze, pentru că nu a prevenit accesarea datelor utilizatorilor de către companiile de publicitate.

Săptămâna trecută, autorităţile italiene au perceput o amendă de 3 milioane de euro companiei WhatsApp pentru că ar fi obligat utilizatorii să fie de acord să împartă informaţiile personale cu Facebook.

Chiriţoiu, CC: Este posibil ca şi companii româneşti să fie fost afectate de caz Facebook

Investigaţia privind încălcarea legislaţiei în domeniul concurenţei de către Facebook este getionată de Comisia Europeană fiindcă au fost afectate mai multe state membre şi este posibil ca şi companiile româneşti să fi avut de suferit, a declarat, joi, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele CC.

“Este un subiect care este gestionat de Comisia Europeană. Avem aceleaşi reguli de concurenţă în întreaga Uniune Europeană şi cazurile care afectează mai multe state membre sunt gestionate de Comisia Europeană. Acesta este un caz care nu se limitează la piaţa românească. Probabil că sunt afectate şi companii româneşti. Nu ni s-au cerut informaţii de către Comisia Europeană pe acest subiect”, a declarat, joi, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei (CC).

Reamintim faptul că, executivul comunitar a amendat Facebook cu 110 milioane de euro pentru că au transmis informaţii înşelătoare în timpul unei analize derulate pentru achiziţia serviciului de mesagerie WhatsApp, în 2014, conform Reuters.

Astfel, Facebook a informat reglementatorii în august 2014 că nu va putea să stabilească o compatibilizare a conturilor utilizatorilor celor două companii, a spus UE.

Comisia Europeană susţine acum că acest lucru era posibil, din punct de vedere tehnic, la acea vreme, iar angajaţii Facebook erau conştienţi de această posibilitate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici