Filmul Madonnei "W.E.", desfiinţat de critici la Festivalul de la Veneţia

Lungmetrajul "W.E.", regizat de cântăreaţa americană Madonna, care a avut premiera mondială joi, la Festivalul de Film de la Veneţia, a fost desfiinţat de criticii de cinema, care au spus că acest film este "extraordinar de prost" şi "lipsit de substanţă".

576 afișări
Imaginea articolului Filmul Madonnei "W.E.", desfiinţat de critici la Festivalul de la Veneţia

Filmul Madonnei "W.E.", desfiinţat de critici la Festivalul de la Veneţia (Imagine: Mediafax foto/AFP)

După ce a debutat în calitate de regizoare cu lungmetrajul "Mizerie şi înţelepciune/ Filth and Wisdom", în 2008, Madonna a decis să treacă pentru a doua oară în spatele camerei de filmat pentru a regiza "W.E.", o drama ce prezintă scandaloasa relaţie dintre regele Edward al VIII-lea al Marii Britanii şi americanca Wallis Simpson, o femeie divorţată. Suveranul britanic a abdicat în 1936, după ce relaţia lui cu Wallis Simpson a devenit de notorietate, informează contactmusic.com.

"W.E.", realizat pe baza unui scenariu scris tot de Madonna, a avut premiera mondială joi seară la Festivalul de Film de la Veneţia (31 august - 10 septembrie), însă primele recenzii apărute după proiecţia acestui lungmetraj nu sunt deloc laudative.

Un critic de film care scrie pentru publicaţia britanică The Independent afirmă: "Filmul nu este deloc o capodoperă". Într-un alt articol, apărut în ziarul britanic The Times se spune: "Toate scenele ar putea fi considerate foarte uşor drept videoclipuri pop sau reclame la parfumuri. În «W.E.» este vorba doar de suprafeţe strălucitoare".

Filmul "W.E." a primit o singură stea (din cinci stele) din partea cotidianului britanic The Guardian, al cărui critic de cinema Xan Brooks a declarat: "Ce film extraordinar de prost, de împopoţonat şi de catastrofal regizat este acesta... Regia lui este atât de lipsită de sens încât cu greu se poate numi regie de film".

Emma Pritchard Jones, critic de film pentru ediţia britanică a publicaţiei Grazia, afirmă: "În fond, filmul este la fel lipsit de substanţă ca şi rochia albastră din şifon pe care Wallis a purtat-o când a luat cina cu regele".

Singurul cotidian britanic care a dat dovadă de clemenţă faţă de tentativa regizorală a cântăreţei americane a fost Daily Telegraph, în a cărui cronică se spune că acest film biografic este "mai bun decât se aşteptau unii" şi că "nu este lipsit de momente amuzante".

În conferinţa de presă ce a avut loc după proiecţia filmului la Veneţia, Madonna le-a mulţumit foştilor ei soţi pentru faptul că au încurajat-o să îşi facă o carieră în cinematografie.

Cântăreaţa americană în vârstă de 53 de ani a fost căsătorită cu actorul american Sean Penn şi cu regizorul britanic Guy Ritchie şi a petrecut în ultimii ani mai mult timp în spatele camerei de filmat decât pe scenă.

"W.E.", al doilea lungmetraj regizat de Madonna, a fost proiectat la Veneţia în afara competiţiei oficiale, însă prezenţa la Veneţia a uneia dintre cele mai mari vedete din lume a atras, inevitabil, atenţia presei internaţionale.

"Sunt şi am fost atrasă de persoane foarte creative şi de aceea am fost căsătorită cu Sean Penn şi cu Guy Ritchie, doi regizori foarte talentaţi", a declarat Madonna în timpul acestei conferinţe de presă.

"Amândoi m-au încurajat să devin regizoare şi o persoană creativă şi amândoi m-au sprijinit foarte mult", a adăugat cântăreaţa americană.

Descrisă de numeroase ori drept "una dintre cele mai bune artiste pop ale tuturor timpurilor", numită şi "Regina Pop-ului", Madonna este şi cel mai bine vândută cântăreaţă a secolului XX, potrivit Recording Industry Association of America, cu peste 200 de milioane de albume vândute în întreaga lume. În martie anul trecut, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

În ciuda multiplelor ei tentative de a devenit o actriţă apreciată, Madonna nu a cunoscut în cinematografie un succes pe măsura celui de care are şi a avut parte în muzică. Filmul "Căutând-o pe Susan", lansat în 1985, i-a permis să acceadă la o anumită recunoaştere, momentană, în calitate de actriţă. Însă, de atunci, cele mai multe dintre filmele ei au fost evitate de public şi desfiinţate de criticii de film. Totuşi, filmul "Liga feminina de baseball" din 1992 a fost apreciat de public, însă Madonna a avut doar un rol secundar. În 1996, cântăreaţa americană a jucat rolul principal în "Evita", fapt care i-a permis să revină în atenţia cinefililor şi care i-a adus apoi un Glob de Aur. Cu toate acestea, succesul comercial al acestui musical nu a fost extraordinar. Unul dintre cele mai recente filme ale ei, "Naufragiaţi/ Swept away", regizat de soţul ei de pe atunci Guy Ritchie, i-a adus Zmeura de Aur pentru cea mai proastă prestaţie actoricească şi s-a dovedit a fi unul dintre cele mai mari eşecuri din cariera artistei americane. Spre sfârşitul anilor 2000, Madonna a decis să pună capăt carierei de actriţă şi să devină regizoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici