Florin Chilian cere reducerea pedepsei, în cazul accidentului din 2006

Cântăreţul Florin Chilian, condamnat la un an şi zece luni de închisoare cu suspendare după ce, în iulie 2006, a condus băut şi a provocat un accident, cere reducerea pedepsei, primul termen al apelului având loc, luni, la Tribunalul Cluj.

220 afișări
Imaginea articolului Florin Chilian cere reducerea pedepsei, în cazul accidentului din 2006

Florin Chilian cere reducerea pedepsei, în cazul accidentului din 2006 (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

La Tribunalul Cluj a avut loc, luni, primul termen în care magistraţii judecă apelul înaintat de Florin Chilian împotriva sentinţei Judecătoriei Cluj-Napoca prin care a fost condamnat, în aprilie, la un an şi zece luni de închisoare cu suspendare, pentru infracţiuni rutiere.

La acest termen, avocaţii lui Chilian au solicitat reducerea pedepsei, susţinând că expertizele realizate în dosar au la bază date neveridice ale Inspectoratului de Poliţie al judeţului Cluj.

Potrivit avocaţilor, calculul alcoolemiei pe care o avea Florin Chilian în momentul producerii accidentului şi care indica 1,35 grame/mie este doar o valoare aproximativă şi alcoolemia pe care a avut-o Chilian ar putea fi de sub 0,80 grame/mie, sub limita maximă după care se consideră infracţiune.

Judecătorii Tribunalului Cluj urmează să se pronunţe asupra apelului depus de Chilian.

Cântăreţul Florin Chilian a fost condamnat, în 1 aprilie, de Judecătoria Cluj-Napoca, la un an şi zece luni de închisoare cu suspendare, după ce în iulie 2006 a condus băut şi a provocat un accident, sentinţa nefiind însă definitivă.

Magistraţii l-au condamnat pe Chilian la un an şi zece luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani şi zece luni, pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 grame / litru alcool pur în sânge.

La ultimul termen de la Judecătoria Cluj-Napoca, în procesul în care Florin Chilian a fost acuzat că ar fi condus o maşină în stare de ebrietate şi ar fi provocat un accident rutier soldat cu pagube materiale însemnate, magistraţii au audiat-o pe solista Ana Maria Georgescu, fosta prietenă a cântăreţului, aceasta fiind convocată atunci cu mandat de aducere, întrucât lipsise de la termenele anterioare.

Ea declara judecătorilor că, în noaptea de 23 spre 24 iulie 2006, Chilian s-a certat de două ori cu poliţiştii, prima altercaţie având loc în cartierul clujean Dâmbu Rotund, când, la ieşirea de la o petrecere, Chilian a început să adreseze injurii unei patrule de Poliţie şi a refuzat să se legitimeze.

Atunci, Ana Maria Georgescu declara că a aplanat conflictul, după care a condus maşina lui Chilian până în centrul oraşului, la căminul de garnizoană, unde voiau să se cazeze peste noapte. Pe drum, cei doi s-au certat şi atunci fata a decis să se cazeze singură. După aproximativ 20 de minute, a fost apelată de Chilian, care i-a spus: "Vino repede. Tu eşti de vină".

Conform rechizitoriului, după plecarea Anei Maria Georgescu, Chilian, deşi băuse, s-a urcat la volanul maşinii şi s-a îndreptat spre Cojocna, iar pe strada Traian Vuia a pierdut controlul volanului şi a intrat în bordura de pe partea stângă a drumului.

Tânăra le-a relatat judecătorilor că a fost bătută de mai multe ori de Florin Chilian, iar în seara respectivă a luat un taxi şi a mers spre ieşirea din Cluj către Cojocna, unde l-a văzut pe Chilian aplecat la roata din faţă stânga, unde maşina era tamponată.

"A început să strige că eu sunt de vină şi apoi să mă lovească. Mergea la maşină, încerca să schimbe roata lovită, apoi venea, spunea că eu sunt de vină pentru toate astea şi mă agresa. Apoi din nou mergea la maşină. M-a lovit din nou cu palma, am căzut şi m-am lovit la cap de bordură", povestea cântăreaţa judecătorilor.

Ea preciza că, după ce s-a lovit la cap, i s-a făcut rău, iar vecinii au chemat Poliţia.

"Când au venit poliţiştii, Chilian m-a aşezat pe bancheta din spate a maşinii sale. A început să strige la poliţişti: «Chemaţi o ambulanţă, e lovită la cap!». Poliţistul a întrebat cum m-am lovit la cap, iar atunci Chilian a început să strige la el. În cele din urmă, a venit ambulanţa, iar paramedicii i-au dat un calmant. După câteva minute, când am coborât din ambulanţă, Chilian era încătuşat", relata Ana Maria Georgescu.

Întrebată de judecător de ce, în declaraţiile anterioare de la Parchet, nu a spus că a fost lovită de Chilian, ea a răspuns că a dorit să ascundă aceste fapte din motive personale.

Tot la ultimul termen de la Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul a cerut condamnarea la închisoare a lui Florin Chilian, pentru conducere sub influenţa alcoolului, cu o alcoolemie de 1,35 la mie şi declaraţii mincinoase.

Avocatul lui Chilian a cerut atunci achitarea acestuia, pledând pentru o amendă administrativă şi susţinând că Florin Chilian nu a condus maşina, ci aceasta i-a fost furată din faţa hotelului.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca l-au trimis în judecată pe Chilian pentru infracţiuni privind circulaţia pe drumurile publice, primul termen în dosar fiind în aprilie 2008.

Potrivit rechizitoriului, în noaptea accidentului, Chilian le-a povestit poliţiştilor că el este autorul, dar fără a da declaraţii în scris, pentru ca ulterior să declare că maşina i-a fost sustrasă de "autori necunoscuţi, care au provocat accidentul".

Din cauză că Florin Chilian a propus, în cursul urmăririi penale, audierea unui martor în privinţa relatării căruia există suspiciuni, Parchetul s-a sesizat din oficiu şi pentru infracţiunea de mărturie mincinoasă în cazul cântăreţului.

De asemenea, procurorii s-au sesizat din oficiu şi îl cercetează pe Chilian pentru ultraj, în urma ameninţării cu moartea a unui poliţist, precum şi pentru tulburarea liniştii publice.

Ana Maria Georgescu este şi ea cercetată pentru mărturie mincinoasă, deoarece "în cursul ascultării sale ca martoră în prezenta cauză nu a spus organelor judiciare tot ce ştia în legătură cu împrejurările esenţiale despre care a fost expres întrebată", se mai preciza în rechizitoriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici