FOTO | Figurină cu Iisus trimis la exterminare. Muzeul Auschwitz critică Amazon pentru decoraţiunile de Crăciun cu teme din lagăr. Reacţia companiei

Amazon a retras de la vânzare decoraţiuni de Crăciun cu imagini din lagărul de exterminare nazist Auschwitz, după ce un muzeu polonez a acuzat compania de comerţ online de "lipsă de respect", potrivit The Guardian.

1784 afișări
Imaginea articolului FOTO | Figurină cu Iisus trimis la exterminare. Muzeul Auschwitz critică Amazon pentru decoraţiunile de Crăciun cu teme din lagăr. Reacţia companiei

FOTO | Figurină cu Iisus trimis la exterminare. Muzeul Auschwitz critică Amazon pentru decoraţiunile de Crăciun cu teme din lagăr

Un muzeu polonez a criticat aspru compania americană Amazon pentru comercializarea unor ornamente de Crăciun pe care apăreau imagini din tabăra de exterminare nazistă  Auschwitz-Birkenau. Printre produse se afla chiar şi o figurină cu Iisus trimis la exterminare, a relatat The Guardian.

Oficialii muzeului au solicitat retragerea imediată a produselor, motivând că Amazon a dat dovadă de lipsă de respect faţă de tragica semnificaţie a lagărului din sudul Poloniei.

 

„Să vinzi ornamente de Crăciun cu asemenea imagini nu este deloc potrivit. Cum ai putea asocia Auschwitz-ul cu un desfăcător de sticle?”, au spus reprezentanţii muzeului pe o reţea de socializare. Aceştia au adăugat mai târziu că Amazon ar fi retras de pe site obiectele jignitoare pentru o întreagă istorie dureroasă, încă proaspătă pentru oamenii din întreaga lume.

 

 

Americanii de la celebra companie online au declarat că „Toţi comercianţii trebuie să urmeze protocolul vânzărilor, iar cei care nu respectă regulile vor fi traşi la răspundere. Produsele vizate au fost retrase”.

Germania nazistă a organizat tabăra de exterminare de la Auscwitz în urma ocupării Poloniei din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Relicva Holocaustului a devenit un puternic simbol al genocidului în care şi-au pierdut viaţa şase milioane de evrei şi nu numai, între anii 1940-1945.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici