- Home
- Life-Inedit
- ALBA IULIA, (19.04.2017, 10:25)
- Dragos Suciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FOTO Un bucătar din Alba a inventat parfumul comestibil, folosit la mâncărurile dulci, dar şi pentru corp
Un bucătar din Alba Iulia a inventat un parfum comestibil, pe care îl foloseşte pentru mâncărurile dulci, dar şi pentru corp. Esenţa este unică în România şi este testată de clienţii unui restaurant din municipiul Sebeş, transmite corespondentul MEDIAFAX.
1025 afișări
Un bucătar din Alba a inventat parfumul comestibil, folosit la mâncărurile dulci, dar şi pentru corp
Parfumul „Vert de Toma”, creat de bucătarul Cosmin Ioan Toma, conţine lavandă, fenicul şi mentă sălbatică şi se păstrează în sticluţe de zece mililitri.
„Parfumul <<Vert de Toma>> este un parfum comestibil pentru el, pentru ea şi pentru deserturi. Interesant la acest parfum, unic în România, este că poate fi folosit şi pentru corp, dar şi în loc de after-shave. Parfumul, de culoare verde, are miros de lavandă, fenicul şi puţină mentă sălbatică”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX,chef Cosmin Toma.
TITLURILE ZILEI
-
-
ieri, 20:08
• Cîrstoiu: Nu am vrut niciodată să fac administraţie politică în Capitală
-
ieri, 21:10
• COMENTARIU Lelia Munteanu: Un bucheţel de rachete la aniversarea Ayatollahului Khamenei
-
ieri, 21:57
-
ieri, 22:23
• Guvernul se împrumută iar de la români. Ce dobânzi primiţi dacă împrumutaţi statul
-
ieri, 18:13
-
ieri, 18:19
-
ieri, 20:02
-
ieri, 15:17
-
ieri, 19:08
• NATO promite sisteme suplimentare de apărare pentru Ucraina
-
ieri, 20:40
-
ieri, 15:33
-
ieri, 21:29
• Zboruri suspendate ale unor companii aeriene din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu
-
ieri, 17:00
-
ieri, 18:01
-
ieri, 11:26
• Iarnă în plină primăvară. Transfăgărăşanul este din nou acoperit de zăpadă
La fel ca orice alt bucătar, Cosmin Toma a evitat să spună reţeta exactă şi modul de preparare, afirmând, cu zâmbetul de buze, că sunt „secrete” pe care nu are de gând să ler divulge.
„Pot spune ce conţine, dar nu pot să dau reţeta exactă. Are un gust răcoritor şi se pune pe mâncărurile dulci, spre exemplu pe pieptul de raţă, pe fructe de pădure, merge la curcan şi la toate dulciurile şi deserturile dacă şi clientului îi place gustul de lavandă. Te poţi da cu el şi pe corp pentru că nu pătează. Am lăsat o sticlă deschisă şi în cameră mirosea foarte frumos”, a adăugat chef Toma.
Potrivit acestuia, parfumul este unic în România, din 2018 va fi scos la vânzare, iar „preţul nu va fi mare”.
„Clienţii restaurantului din Sebeş unde lucrez au testat parfumul şi pot spune că produsul este de succes. Eu, spre exemplu, îl folosesc atât pentru corp, cât şi în mâncăruri”, a mai spus Cosmin Toma.
Potrivit bucătarului, parfumul <<Vert de Toma>> va fi lansat la evenimentul “Alba Carolina FOOD FEST”, ce va avea loc în perioada 11-14 mai 2017.
Cosmin Ioan Toma are 40 de ani şi lucrează de 18 ani ca bucătar, fiind cunoscut în comunitatea locală pentru inventivitatea şi modul în care reinterpretează reţete clasice.
În toamnă, bucătarul din Alba Iulia a lansat o carte de bucate de trei metri înălţime şi patru lăţime care conţine reţete inedite precum „trandafiri muraţi” şi „ciorbă de burtă sub formă de piramidă”.
Între reţetele sale inedite se mai numără „Desert din vanilie servit în intestin de porc”, „ghiveci cu flori” sau „Sarmale întoarse”.
Toma este consultat la mai multe restaurante din Transilvania, a participat la mai multe competiţii şi expoziţii cu specific culinar, iar în timpul liber predă lecţii de gastronomie bucătarilor amatori.
Citeşte şi: Timiş: Mic dejun cu bucate tradiţionale, din gospodăriile sătenilor, oferit turiştilor din Margina
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. Generația Z adoptă un stil de viață mai sănătos. Tinerii englezi consideră că micul dejun tradițional este prea gras
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu mersul obligatoriu la birou. ”Absolut toţi angajaţii vor să vină la birou când vor ei şi să lucreze de unde vor ei”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Coreea de Nord ar fi capabilă să producă viruși și bacterii mortale. Ce informații dețin Statele Unite
S-a terminat cu mersul obligatoriu la birou. ”Absolut toţi angajaţii vor să vină la birou când vor ei şi să lucreze de unde vor ei”
Banca românească care a surprins pe toată lumea. Nimeni nu a crezut că a va merge aşa de bine, nici chiar liderii băncii
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără decât fostul luptător și interlop
PROSPORT.RO
Cât costă un kilogram din primele CĂPȘUNI româneşti, apărute deja în pieţe. Nu sunt chiar pentru orice buzunar
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe