Gala premiilor Oscar 2014 a obţinut cea mai bună audienţă din ultimii zece ani

Gala premiilor Oscar 2014, ai cărei mari câştigători au fost lungmetrajele "12 Years a Slave" şi "Gravity", a obţinut cea mai bună audienţă din ultimii 10 ani, adunând în faţa micilor ecrane peste 43 milioane de telespectatori, a anunţat, luni, postul TV american ABC, citat de AFP.

1507 afișări
Imaginea articolului Gala premiilor Oscar 2014 a obţinut cea mai bună audienţă din ultimii zece ani

Gala premiilor Oscar 2014 a obţinut cea mai bună audienţă din ultimii zece ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cea de-a 86-a gală de decernare a premiilor Oscar, prezentată de realizatoarea de televiziune Ellen DeGeneres, a devenit cea mai urmărită emisiune de divertisment din ultimii 10 ani, după difuzarea episodului final din serialul "Prietenii tăi/ Friends" (52,5 milioane de telespectatori, pe 6 mai 2004).

Audienţa galei premiilor Oscar este în creştere de trei ani, iar show-ul de duminică seară a înregistrat o creştere cu 6% faţă de ediţia din 2013, prezentată de cineastul şi scenaristul Seth MacFarlane (40,4 milioane de telespectatori).

Audienţa pe reţelele de socializare a cunoscut şi ea o creştere considerabilă în raport cu anul trecut. Potrivit ABC, care citează cifrele furnizate de Social Guide, 11,2 milioane de mesaje au circulat pe Twitter în timpul galei (comparativ cu 6,4 milioane în 2013).

Cel mai celebru dintre aceste mesaje a fost "selfie"-ul prezentatoarei Ellen DeGeneres, alături de care au pozat numeroase vedete, precum Brad Pitt, Julia Roberts şi Meryl Streep, care a fost redistribuit de peste 2,8 milioane de ori.

Prestaţia realizatoarei şi prezentatoarei TV, extrem de populară în Statele Unite, a fost în general apreciată, la un an după criticile acerbe care i-au fost aduse lui Seth MacFarlane.

Cea de-a doua prestaţie oferită de Ellen DeGeneres în fruntea acestei gale - pe care a prezentat-o şi în 2007 - a fost salutată călduros de revista Variety.

"DeGeneres a adus aceeaşi magie ca Billy Crystal în cei mai buni ai săi (de prezentator). A fost nu doar amuzantă şi încântătoare, ci a dat şi impresia că era fericită să se afle acolo. Academia de film americană ar trebui cu adevărat să o invite încă o dată", a scris revista Variety, supranumită "Biblia industriei hollywoodiene".

În schimb, Los Angeles Times a considerat că gala a fost puţin prea cuminte şi prea lungă - o critică recurentă adusă acestui show TV.

"Ellen, supranatural de simpatică, a încercat atât de mult să se prezinte ca un fel de anti-Seth (...) încât a părut că a uitat că se afla la comanda unui spectacol televizat cunoscut pentru lentoarea sa", a scris acelaşi cotidian american.

Cea de-a 86-a gală a premiilor Oscar a avut loc în noaptea de duminică spre luni, la Dolby Theatre din Los Angeles. Drama "12 Years a Slave", de Steve McQueen, a primit Oscarul pentru cel mai bun film, în timp ce "Gravity", de Alfonso Cuaron, conduce în topul câştigătorilor, cu şapte trofee, inclusiv cel pentru cea mai bună regie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici