Galerie Foto. Locul neaşteptat în care au fost descoperite documente despre planurile şi schiţele rachetei lansate de savantul Hermann Oberth

În timpul reparaţiilor care se fac la acoperişul Casei Memoriale „Hermann Oberth” din Mediaş, judeţul Sibiu, au fost descoperite materiale datate în perioada interbelică ce au aparţinut familiei savantului Hermann Oberth, între care, se pare, şi unele care fac referire la racheta lansată în 1935.

8248 afișări
Imaginea articolului Galerie Foto. Locul neaşteptat în care au fost descoperite documente despre planurile şi schiţele rachetei lansate de savantul Hermann Oberth

Schiţele rachetei lansate în 1935

Descoperirea extrem de importantă a fost făcută în timpul reparaţiilor la acoperişul Casei Memoriale „Hermann Oberth”. Astfel, în podul imobilului a fost descoperit un lot semnificativ de materiale, datate în perioada interbelică, constând din corespondenţe, schiţe, planuri, facsimile, ziare, reviste, desene şi însemnări manuscrise, obiecte care au aparţinut familiei marelui savant.

Aceste materiale au fost scoase din nou la lumină după aproximativ nouă decenii, de către angajaţi ai Direcţiei pentru Cultură Mediaş, iar la o analiză primară s-a constatat că unele dintre cele mai importante documente fac referire la planurile şi schiţele originale ale rachetei lansate din Mediaş în anul 1935.

„Acel moment a reprezentat un nou punct de referinţă pentru istoria astronauticii mondiale, când Mediaşul a devenit al patrulea oraş din lume, după New Mexico, Berlin şi Moscova, de unde a fost lansată o rachetă cu combustibil lichid în acea perioadă de pionierat a cercetărilor spaţiale”, amintesc reprezentanţii Primăriei Mediaş.

Obiectele descoperite, care vor completa cunoştinţele despre cercetările savantului Hermann Oberth, dar şi ale istoriei, vor intra în patrimoniul Mediaşului, urmând să fie incluse în colecţiile Muzeului. Acestea vor primi acelaşi regim ca şi celelalte obiecte de patrimoniu existente: conservare, cercetare, valorificare expoziţională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici