Halloween Charity Ball:Artişti şi oameni de afaceri susţin accesul la educaţia preşcolară în România - FOTO

Regizori, actori, muzicieni, vedete şi oameni de afaceri au participat, sâmbătă, la Halloween Charity Ball, eveniment organizat de Asociaţia OvidiuRo cu scopul de a strânge fonduri necesare continuării programului "Fiecare Copil în Grădiniţă", prin care copiii săraci au acces la educaţie preşcolară.

435 afișări
Imaginea articolului Halloween Charity Ball:Artişti şi oameni de afaceri susţin accesul la educaţia preşcolară în România - FOTO

Halloween Charity Ball:Artişti şi oameni de afaceri susţin accesul la educaţia preşcolară în România (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Halloween Charity Ball a fost organizat la Palatul Parlamentului din Bucureşti şi a strâns laolaltă personalităţi şi vedete din medii diferite. Printre cei prezenţi la eveniment s-au numărat regizorii Radu Mihăileanu, Cristian Mungiu şi Călin Peter Netzer, violonistul Alexandru Tomescu, vedetele Pro TV Paula Herlo, Amalia Enache, Cristian Leonte, Oana Cuzino şi Cabral, criticul de film Irina Margareta Nistor, Dana Săvuică, europarlamentarul Daciana Sârbu, precum şi actriţa Bérénice Bejo, nominalizată la Oscar şi Globul de Aur pentru rolul din "Artistul/ The Artist", şi Michel Hazanavicius, regizorul acestui film premiat cu cinci Oscaruri. De asemenea, numeroşi oameni de afaceri, atât români, cât şi străini, au luat parte la eveniment.

Ediţia din acest an a Halloween Charity Ball, prezentată de Amalia Enache şi Dragoş Bucurenci, a avut ca temă "Magia Filmului" şi a fost cu atât mai importantă cu cât Asociaţia OvidiuRo, fondată de Leslie Hawke şi Maria Gheorghiu, a sărbătorit 10 ani de când schimbă destinul a mii de copii săraci. Aşadar, personaje îndrăgite din istoria filmului "au ieşit" din ecranele cinematografelor şi şi-au dat întâlnire la Palatul Parlamentului, pentru a strânge bani, cu ajutorul cărora copiii săraci ai României să aibă acces la educaţia preşcolară.

De asemenea, criticul de film Irina Margareta Nistor a primit premiul Friedrich Niemann - Lifetime Achievement Award. Irina Margareta Nistor a fost premiată pentru întreaga sa activitate: ea a tradus şi dublat peste 3.000 de filme străine distribuite pe casete video, în anii 1980, vocea sa devenind un simbol al libertăţii în perioada comunistă. În plus, invitaţii Halloween Charity Ball au avut ocazia să urmărească un trailer al documentarului "VHS vs Communism/ Casete video versus comunism", realizat de Ilinca Călugăreanu despre Irina Margareta Nistor, pentru publicaţia The New York Times.

Din 2010, când OvidiuRo şi Ministerul Educaţiei au lansat programul "Fiecare Copil în Grădiniţă", numărul copiilor săraci înscrişi la grădiniţă şi care o frecventează regulat a crescut spectaculos, spun iniţiatorii programului. În prezent, "Fiecare Copil în Grădiniţă" ajută 2.200 de copii din 45 de comunităţi din 11 judeţe - unde media de prezenţă a copiilor săraci s-a dublat de când a început programul.

Programul încurajează părinţii săraci să-şi trimită copiii de 3-5 ani la grădiniţă, prin condiţionarea de prezenţa zilnică a acordării unui stimulent de 50 de lei pe lună, sub forma tichetelor sociale.

Obiectivul OvidiuRo este să facă educaţia preşcolară o prioritate naţională şi să transforme programul "Fiecare Copil în Grădiniţă" într-un program naţional, accesibil tuturor copiilor săraci, până în 2020. În acest scop, OvidiuRo lucrează cu consiliile judeţene, pentru a pilota extinderea cu fonduri publice, cu Ministerul Educaţiei şi Ministerul Muncii, pentru a clarifica statutul legal al tichetelor sociale în aşa fel încât ele să poată fi alocate fără echivoc de autorităţile publice - cu condiţia prezenţei copiilor la grădiniţă -, şi cu companii private, care "adoptă" noi comunităţi.

Ca urmare a acestui program, 98% dintre copiii care au fost la grădiniţă s-au înscris la clasa pregătitoare sau la clasa I, iar 65% au continuat să aibă o prezenţă bună sau foarte bună în şcoala primară. Fondurile care s-au strâns la Halloween Charity Ball anul acesta vor ajuta în continuare copiii săraci să meargă la grădiniţă.

(Serviciul Foto al MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici