Înregistrări audio ale unor vedete ca Louis Armstrong, Tom Petty sau 50 Cent, distruse iremediabil/ Informaţiile confidenţiale, dezvăluite abia acum

Înregistrări audio originale ale unor nume mari din lumea muzicii, de la Louis Armstrong şi Judy Garland la Tom Petty şi 50 Cent, au fost distruse într-un incendiu care a avut loc în urmă cu 11 ani, la Universal Studios, potrivit unor noi informaţii publicate în The New York Times Magazine.

550 afișări
Imaginea articolului Înregistrări audio ale unor vedete ca Louis Armstrong, Tom Petty sau 50 Cent, distruse iremediabil/ Informaţiile confidenţiale, dezvăluite abia acum

Înregistrări audio ale unor vedete ca Louis Armstrong, Tom Petty sau 50 Cent, distruse iremediabil/ Informaţiile confidenţiale, dezvăluite abia acum

În incendiul izbucnit în 2008 au fost distruse mai multe clădiri ale companiei Universal, dar şi înregistrările originale depozitate într-o arhivă a Universal Music Group, iar informaţia privind uriaşa pierdere a fost mult timp ţinută secretă, potrivit publicaţiei newyorkeze.

Într-un raport confidenţial din 2009, Universal Music estima că au fost pierdute atunci aproximativ 500.000 de piese.

Într-un comunicat emis miercuri, compania Universal a calificat incidentul drept "profund de nefericit". Reprezentanţii companiei au adăugat, însă, că articolul din The New York Times conţine "numeroase erori, afirmaţii înşelătoare şi arată o neînţelegere fundamentală a consecinţelor incidentului".

Publicaţia americană a mai scris că s-au făcut eforturi mari pentru ca informaţiile despre aceste pierderi să nu fie făcute publice.

Înregistrările originale sunt de obicei deţinute şi controlate nu de artişti, ci de casele de discuri, în cataloagele lor muzicale.

Însă ele sunt vitale pentru moştenirea artiştilor, pentru că sunt originalele, adevărata reprezentare a unui cântec, aşa cum s-a făcut în studioul de înregistrări, potrivit Reuters.

Ele stau la baza tuturor tipurilor de reproduceri, inclusiv relansări, remixuri, pentru toate tipurile de distribuţie.

Reprezentanţii Universal Music Group, companie în prezent deţinută de grupul francez Vivendi, spun că incendiul "nu a influenţat disponibilitatea în ceea ce priveşte lansările comerciale şi nici veniturile artiştilor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici