Jamie Oliver, ”DEVASTAT” după ce restaurantele sale au intrat în insolvenţă. Scrisoarea prin care bucătarul vedetă îşi ia rămas bun de la angajaţi: ”Astăzi este o zi foarte tristă”

După mai mulţi ani în care Jamie Oliver a făcut eforturi seminificative pentru a-şi menţine restaurantele pe linia de plutire, firmele lui au intrat în innsolvenţă. Peste 1.300 de angajaţi sunt în pericol de a rămâne fără locuri de muncă.

2793 afișări
Imaginea articolului Jamie Oliver, ”DEVASTAT” după ce restaurantele sale au intrat în insolvenţă. Scrisoarea prin care bucătarul vedetă îşi ia rămas bun de la angajaţi: ”Astăzi este o zi foarte tristă”

Jamie Oliver, ”DEVASTAT” după ce restaurantele sale au intrat în insolvenţă. Scrisoarea prin care bucătarul vedetă îşi ia rămas bun de la angajaţi: ”Astăzi este o zi foarte tristă”

De asemenea, multe restaurante s-au închis încă din prima zi în care a fost anunţată insolvenţa, mulţi oameni rămânând şomeri, scrie Mirror.

Într-un email trimis angajaţilor, cunoscutul bucătar a informat că este ”devastat” de faptul că a lanţul de restaurante a intrat în insolvenţă.

”Dragi angajaţi,

Sunt absolut devastat că nu avem altă variată decât să punem restaurantele noastre din Marea Britanie în insolvenţă, ceea ce înseamnă că soarta lanţurilor Jamie’s Italian UK, Fifteen London şi Barbecoa se află în mâinile administratorului, care va fi responsabil de operaţiunile acestor restaurante şi viitorul lor.

TITLURILE ZILEI

Apreciez cât este de dificilă această veste pentru toţi cei afectaţi şi vreau să vă asigur că am epuizat fiecare variantă în ultimele luni pentru a încerca să salvez această afacere. Am investit tot ce am putut să investesc (...).

Din momentul în care a devenit evident că insolvenţa este singura noastră opţiune, m-am asigurat că pot să plătesc salariul fiecărui angajat, fără ca cineva să rămână fără remuneraţie pentru munca sa grozavă”, a scris Jamei Oliver în scrisoare.

În continuare, bucătarul vedetă menţionează că afacerea sa se află în această situaţie pentru că sectorul de restaurante este  în declin, împreună cu ”alte lucruri”.

”Deşi nu pot fi prezent în toate restaurantele din întreaga ţară astăzi, vreau să vă mulţumesc pentru munca făcută (...)”, a mai adăugat Jamie Oliver.

În scrisoare, Jamie a menţionat că primul restaurant a fost deschis în 2008 şi, în ciuda recesiunii, afacerea s-a dezvoltat, folosind ”cele mai bune ingrediente”.

”Voi sunteţi cei mai buni din acest domeniu şi ştiu că o să mergeţi mai departe către alte locuri fără probleme. Îmi pare foarte rău şi vă ofer toată dragostea mea. Vă urez să aveţi tot norocul din lume! Astăzi este o zi foarte tristă”, a conchis Jamie Oliver.

Lanţul de localuri Jamie’s Italian, înfiinţat în 2008 şi care are aproximativ 1.300 de angajaţi, a intrat în insolvenţă marţi, iar administratorul judiciar va fi compania KPMG.

Oliver, celebru pentru emisiunile sale de televiziune şi cărţile de reţetele culinare, a declarat că "este profund întristat de acest rezultat şi doreşte să le mulţumească angajaţilor şi furnizorilor care s-au implicat cu inima şi sufletul în această afacere de peste zece ani".

Francizele internaţionale ale lanţului şi brandul Fifteen Cornwall nu sunt vizate de procedura de insolvenţă, potrivit reprezentanţilor companiei.

În februarie anul trecut, presa britanică a scris că Jamie Oliver acumulase datorii de 71,5 milioane de lire sterline (80,7 milioane de euro), din care 2,2 milioane de lire sterline erau salarii restante pentru angajaţii din restaurantele sale.

Jamie Oliver şi soţia sa, Jools, au o avere estimată la 150 de milioane de lire sterline. Potrivit unor documente depuse în instanţă anul trecut, bunurile personale ale lui Oliver nu sunt în pericol, chiar dacă reţeaua de restaurante intră în faliment.

În 2017, starul TV a închis şase restaurante, dând vina pe Brexit, care urma să scumpească produsele importate şi să conducă la scăderea numărului de clienţi.

Maestrul bucătar britanic Jamie Oliver a început să gătească în localul părinţilor săi, The Cricketers, din Clavering, Essex, la vârsta de opt ani şi foarte repede a făcut o pasiune pentru gătit, care nu l-a părăsit în perioada instruirii de la restaurantele Neal Street şi River Cafe.

În 2002, el a deschis restaurantul Fifteen în Londra şi fundaţia de caritate asociată, The Fifteen Foundation, care continuă să instruiască persoane tinere dezavantajate pentru a deveni bucătari-şefi. În momentul de faţă, mai sunt încă trei restaurante Fifteen în lume, la Cornwall, Amsterdam şi Melbourne, ulterior Jamie deschizând şi un lanţ de restaurante centrale în Regatul Unit, care se numesc Jamie's Italian.

Restaurantele lui Jamie Oliver s-au înmulţit în ultimii ani, pe măsură ce renumitul maestru bucătar s-a folosit de celebritatea sa pentru a promova campanii ce militează pentru o mai bună alimentaţie a elevilor în şcoli şi pentru angajarea tinerilor în industria alimentară.

Chestiunile ecologice au ocupat un loc proeminent printre interesele sale. Cartea lui de reţete culinare de criză, care îi învaţă pe cititori cum să evite să irosească alimentele, a fost promovată de campania Love Food Hate Waste, finanţată din fonduri guvernamentale, iar restaurantele sale îşi afirmă angajamentul faţă de cauza reciclării.

În ultimii ani, Jamie Oliver a pledat pentru introducerea educaţiei alimentare ca materie de studiu în şcoli. Acesta a lansat şi un documentar care promovează un "război absolut" împotriva zahărului şi a îndulcitorilor artificiali, însă demersul său a fost criticat de unii dintre colegii săi de breaslă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici