Lady Gaga, cea mai populară vedetă pe Twitter în timpul galei OSCAR 2015

Spectacolul oferit de Lady Gaga în timpul galei de decernare a premiilor OSCAR a fost cel mai discutat moment pe platforma online Twitter al acestei ediţii a distincţiilor acordate de Academia de film americană, cântăreaţa fiind în acelaşi timp vedeta la care s-au referit cele mai multe mesaje.

381 afișări
Imaginea articolului Lady Gaga, cea mai populară vedetă pe Twitter în timpul galei OSCAR 2015

Lady Gaga, cea mai populară vedetă pe Twitter în timpul galei Oscar 2015 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tributul muzical adus de Lady Gaga filmului "Sunetul muzicii/ The Sound of Music", la sfârşitul căruia i s-a alăturat pe scenă actriţa Julie Andrews - protagonista acestui lungmetraj de la lansarea căruia s-au împlinit 50 de ani -, a fost momentul din timpul galei Oscar 2015 care a generat cele mai multe mesaje pe minut pe platforma Twitter şi a fost mai discutat decât cel în care pelicula "Omul Pasăre sau Virtutea Nesperată a Ignoranţei/ Birdman" a câştigat premiul pentru cel mai bun film, potrivit dailymail.co.uk.

"Stelele au strălucit la Hollywood cu ocazia celei de-a 87-a ediţii a premiilor Oscar, iar, în timp ce o gamă largă de vedete şi cineaşti şi-au sărbătorit creaţiile din ultimul an, restul lumii a sărbătorit alături de ele pe Twitter", au spus reprezentanţii platformei online într-un mesaj publicat pe blogul oficial. Twitter a creat o hartă interactivă, disponibilă la adresa http://goo.gl/izDpbA, care a arătat cum a crescut numărul de mesaje trimise pe parcursul galei Oscar, la nivel global.

Momentul clasat pe locul al doilea din punctul de vedere al numărului de mesaje pe minut a fost cel în care Sean Penn a anunţat că "Birdman" a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun film. Premiul a fost acceptat de producătorii James Skotchdopole, John Lesher şi regizorul Alejandro Gonzales Iñárritu.

Locul al treilea a revenit discursului susţinut de Patricia Arquette, premiată cu Oscar pentru rolul Olivia Evans din filmul "12 ani de copilărie/ Boyhood", regizat de Richard Linklater.

Actriţa s-a referit, în timpul discursului, la discriminarea femeilor în ceea ce priveşte salariile oferite la Hollywood.

"Fiecărei femei care a născut, fiecărui contribuabil şi cetăţean al acestei naţiuni le spun că am luptat pentru drepturile egale ale tuturor celorlalţi. Este rândul nostru să primim plată egală şi, odată pentru totdeauna, drepturi egale pentru femei în Statele Unite ale Americii", a spus Arquette, discursul său fiind ovaţionat, mai ales de Meryl Streep şi Jennifer Lopez.

Lady Gaga a fost şi vedeta despre care s-a vorbit cel mai mult pe Twitter, urmată de Patricia Arquette. Pe locul al treilea s-a clasat cântăreţul John Legend, care a interpretat alături de rapperul Common piesa "Glory", de pe coloana sonoră a filmului "Selma", premiată cu Oscar pentru cel mai bun cântec.

La finalul interpretării piesei, camerele televiziunii ABC au arătat mai multe vedete din sală cu lacrimi în ochi, precum David Oyelowo, Oprah Winfrey şi Chris Pine

"Birdman" a fost pelicula cu cele mai multe referiri pe Twitter la gala de duminică seară, în condiţiile în care producţia a obţinut premiul Oscar pentru cel mai bun film. Pe locul al doilea s-a aflat filmul regizat de Wes Anderson "The Grand Budapest Hotel", care a obţinut premiul pentru cea mai bună regie artistică, cel mai bun machiaj, cele mai bune coafuri, cea mai bună coloană sonoră şi cele mai bune costume.

Pelicula "12 ani de copilărie/ Boyhood" s-a clasat pe locul al treilea în topul referirilor pe Twitter. Filmul regizat de Richard Linklater a fost nominalizat la şase categorii, dar a câştigat doar premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar.

Harta realizată de Twitter a arătat că activitatea cea mai intensă referitoare la gala Oscar s-a înregistrat în rândul utilizatorilor de la pe coasta de est a Statelor Unite şi în Marea Britanie.

Platforma a înregistrat creşteri ale activităţii şi în Lagos, Singapore şi Mumbai, mai ales după anunţarea fiecărui laureat pentru principalele categorii.

Cea de-a 87-a gală de decernare a premiilor Oscar a avut loc duminică seară, la Los Angeles, "Omul Pasăre sau Virtutea Nesperată a Ignoranţei/ Birdman", regizat de Alejandro Gonzalez Iñárritu, fiind marele câştigător al serii, primind premiul Oscar la categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun regizor", "cel mai bun scenariu original" şi "cea mai bună imagine".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici