Lance Armstrong dedică evoluţia sa din Turul Elveţiei regretatului actor Dennis Hopper

Ciclistul american Lance Armstrong a declarat într-un mesaj postat pe internet că dedică evoluţia sa din acest an din Turul Elveţiei actorului american Dennis Hopper, care a murit din cauza unui cancer, la sfârşitul lunii mai, informează contactmusic.com.

53 afișări
Imaginea articolului Lance Armstrong dedică evoluţia sa din Turul Elveţiei regretatului actor Dennis Hopper

Lance Armstrong dedică evoluţia sa din Turul Elveţiei regretatului actor Dennis Hopper (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lance Armstrong, la rândul său un fost bolnav de cancer, a mărturisit că este întotdeauna trist atunci când află că anumite personalităţi au pierdut lupta cu această maladie. Ciclistul american a adăugat că se va gândi la Dennis Hopper atunci când va pedala în munţii elveţieni.

Într-un mesaj postat pe site-ul său, Livestrong.com, Lance Armstrong, care a câştigat această competiţie în 2001, a declarat: "În ultimele două zile am pedalat aici în onoarea lui Dennis Hopper, pe care l-am pierdut în urmă cu câteva săptămâni... Dennis a fost un personaj interesant, o legendă americană în multe sensuri şi un artist extraordinar. Am cunoscut mulţi oameni care l-au cunoscut pe Dennis şi ştiu că aceştia îi vor simţi lipsa. Dennis, cursa aceasta va fi pentru tine".

Actorul american Dennis Hopper, cunoscut pentru filmul-cult "Easy Rider" (1969), pe care l-a regizat şi în care a jucat, a decedat pe 29 mai, în Los Angeles, din cauza unor complicaţii provocate de cancerul la prostată de care suferea.

De-a lungul unei cariere de peste 50 de ani, Hopper a jucat roluri diverse, apărând alături de mentorul său, James Dean, în "Rebel fără cauză" şi "Uriaşul", în anii '50, şi având mai multe partituri de maniac în "Apocalipsul acum", "Catifeaua albastră" şi "Speed: Cursa infernală".

A primit două nominalizări la premiile Oscar, pentru scenariul peliculei "Easy Rider" (alături de Peter Fonda şi Terry Southern) - pentru care a primit şi un premiu de debut la Festivalul de la Cannes - şi pentru interpretarea unui antrenor de baschet alcoolic în drama "Antrenorii", din 1986.

Lance Armstrong, care a supravieţuit unui cancer testicular, este un ciclist profesionist american în vârstă de 38 de ani, de şapte ori câştigător al Turului Franţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici