Lia Thomas este prima înotătoare transgender care câştigă finala universitară în Statele Unite

Sportiva a terminat cursa în 4 minute şi 33.25 secunde la proba de 500 metri, joi seara, devenind astfel prima atletă transgender care câştigă acest concurs.

2060 afișări
Imaginea articolului Lia Thomas este prima înotătoare transgender care câştigă finala universitară în Statele Unite

FOTO Facebook/ Tony Masella

Lia Thomas, de la Universitatea din Pennsylvania, are 23 de ani şi este prima înotătoare transgender cu rezultate maxime campionatul universitar american de nataţie, informează CNN.
 
„Încerc să mă concentrez pe înot, pe ce am nevoie să fac pentru a avea o prestanţă bună. Şi fac tot ce pot să nu iau în seamă alte lucruri”, spune atleta, conform ESPN.
 
Lia a învins-o pe Emma Weyant şi Erica Sullivan, olimpice medaliate cu argint.
 
Concursul nu a fost lipsit de incidente. Mai mulţi protestatari au huiduit participarea Liei Thomas la concurs pe motiv că biologic este bărbat şi nu ar avea ce să caute la o probă feminină. Dar sportiva a strălucit, câştigând cursa.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici