VIDEO - Milioane de persoane din întreaga lume au participat la sărbătorirea Anului Nou, în timp ce Paris, Berlin şi Atena au fost gazdele unor incredibile focuri de artificii pentru a marca începutul anului 2019

Milioane de oameni din întreaga lume au văzut capitalele ţărilor lor transformându-se într-un spectacol orbitor de lumini pentru a marca începutul anului 2019. O atmosferă de petreceri a animat oraşele din Asia, Europa, Africa şi America, în timp ce ceasul a trecut de miezul nopţii. Focurile de artificii s-au aprins deasupra capitalei nord-coreene a Phenianului în ajunul Anului Nou. Singapore, Hong Kong, Malaezia şi Noua Zeelandă au salutat, de asemenea, 2019 cu explozii de artificii. Iar Londra a inaugurat Anul Nou prin sărbătorirea relaţiei sale cu Europa pe fondul turbulenţelor asupra Brexit.

8451 afișări
Imaginea articolului VIDEO - Milioane de persoane din întreaga lume au participat la sărbătorirea Anului Nou, în timp ce Paris, Berlin şi Atena au fost gazdele unor incredibile focuri de artificii pentru a marca începutul anului 2019

VIDEO - Milioane de persoane din întreaga lume au participat la sărbătorirea Anului Nou, în timp ce Paris, Berlin şi Atena au fost gazdele unor incredibile focuri de artificii pentru a marca începutul anului 2019


Zeci de mii de persoane s-au adunat pe Champs Elysees din Paris, pentru a urmări cum Arcul de Triumf s-a aprins într-o gamă magică de culori

 

 

 

Peste 100.000 de spectatori au asistat de Revelion la un spectacol grandios de artificii la Londra, ocazie cu care a fost transmis un mesaj de sprijin pentru cei aproximativ un milion de cetăţeni europeni ce locuiesc în oraş, mesajul "Londra este deschisă" fiind rostit şi în limba română.


Până la 12.000 de artificii au luminat cerul Londrei imediat după ce Big Ben a anunţat miezul nopţii de luni spre marţi, implicit începutul unui nou an, informează site-ul cotidianului The Independent.

Cu această ocazie, primarul Londrei, Sadig Khan, a dorit să transmită un "mesaj de sprijin" celor peste un milion de cetăţeni europeni ce locuiesc în Londra, în condiţiile în care Marea Britanie urmează să părăsească anul acesta Uniunea Europeană.

Mesajul "Londra este deschisă" a fost rostit în şapte limbi: engleză, spaniolă, poloneză, franceză, italiană, germană şi română.

 

 

 

 

Iubitorii de muzică au petrecut la un concert la Poarta Brandenburgului, singura metropolă germană care a marcat cu focuri de artificii venirea noului an, în timp ce în alte oraşe jocurile de lumini au fost interzise din cauza măsurilor de securitate.

Spectatorii au văzut focurile de artificii explodând deasupra templului vechi al Parthenonului, de pe vârful Acropolei din capitala Greciei. 

 

 

Dubai a intrat în 2019

Dubaiul (Emiratele Arabe Unite) a întâmpinat anul 2019 cu un imens joc de lumini care a pornit de pe unul dintre zgârie-nori.

 

 

Focul de artificii din Dubai este considerat an de an ca fiind spectaculos.

Până acum Noua Zeelandă, Hong Kong sau Sydney au intrat în anul 2019.

Prima regiune care a sărbătorit trecerea în noul an a fost Insula Crăciunului, acolo unde Revelionul este la ora 12.00 (ora României).

Thailanda a intrat în noul an

Thailanda a intrat în noul an cu un grandios foc de artificii organizat de-a lungul râului Chao Phraya din Bangkok. România mai are cinci ore până la trecerea în 2019.

 

 

 

Autorităţile din Thailanda au anunţat că organizează un grandios foc de artificii pe cea mai lungă distanţă, de-a lungul râului Chao Phraya din Bangkok.

Numit "Amazing Thailand Countdown 2019", spectacolul are o durată de cinci minute şi este urmărit de mai mult de un milion de oameni.

Evenimentele au început la ora locală 18.00 şi au cuprins mai multe spectacole, sub tema "Râul prosperităţii".

Spectacolul de artificii are cinci acte, care vor reprezenta prosperitatea, diversitatea, emoţia cântecelor locale, "O singură lume" ( steagurile şi culorile naţiunilor lumii şi simbolind binecuvântarea Tailandei în lume).

Al cincilea act, "Thailanda", este în culorile steagului naţional al Thailandei, roşu, alb şi albastru, simbolizând forţa şi solidaritatea poporului.

UPDATE 18.10 Hong Kong a intrat în noul an

În metropola din sudul Chinei, cu 7 milioane de locuitori, a fost organizat un spectaculos foc de artificii pentru a sărbători trecerea în 2019.

În Hong Kong luminile aprinse de pirotehnişti pe cer sunt evenimentul principal al nopţii dintre ani.

În 2019, portul Victoria este luminat de focuri de artificii şi coregrafii cu fascicule de lumină gândite astfel încât profilul spectaculos al oraşului să fie pus în valoare. Spectacolul adună mii de curioşi pe chei dar cei care vor să evite aglomeraţia pot să aleagă între o ambarcaţiune de pe care să urmărească exploziile din cer sau o terasă, temperatura de aproximativ 12 grade fiind cât se poate de potrivită pentru ceremonia programată în aer liber.

 Revelion 2019 în Australia, Sydney 

Focuri de artificii au aprins cerul deasupra portului Sydney pentru a sărbători anul nou.

Unul dintre oraşele în care Anul Nou vine cel mai devreme, datorită fusului orar, este Sydney, în Australia.

Când în alte oraşe de pe glob se fac ultimele pregătiri, la antipozi cerul ia foc deasupra portului şi mai bine de un milion de oameni se adună pe chei sau în ambarcaţiunile care plutesc în golf.

Printre atracţii se numără şi declanşarea sistemelor pirotehnice montate pe impresionantul pod din port, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase spectacole de artificii din lume.

Revelion 2019 în Noua Zeelandă, Auckland

Kiribati a intrat deja în anul 2019, la ora locală 0.00, respectiv ora 12.00 ora României. Băştinaşii de pe insula Crăciunului, un mic teritoriu, fără guvernare proprie, aparţinând de Australia, aflat în Oceanul Indian au strecut în noul an. Insula este situată la 2.360 km Nord-Vest de Perth, din Australia de Vest, şi la 500 km la Sud de Jakarta, Indonezia.

Kiribati este o ţară insulară cu trei grupuri de insule - Insulele Gilbert, Insulele Phoenix şi Insulele Line - de aproximativ 100.000 de locuitori şi  se pot mândri cu statutul oficial de „ţara soarelui răsare”, ţinând cont de convenţiile care stabilesc fusul orar pe toată planeta.

Republica Kiribati este unul dintre primele locuri de pe Pământ străbătute de primele raze ale Soarelui în fiecare dimineaţă. 

La scurt timp după statul Kiribati, urmează intrarea în noul an pentru Noua Zeelandă şi apoi Australia.

Puteţi urmări în timp real AICI, cum trec ţările rând pe rând în noul an 2019. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici