Miercurea Ciuc:Mai mulţi tineri au simulat moartea prin asfixiere, într-un flashmob pentru aer curat

Mai mulţi tineri au simulat, vineri, moartea prin asfixiere, stând culcaţi pe pământ timp de patru minute, în cadrul unui flashmob la Miercurea Ciuc prin care au vrut să atragă atenţia asupra necesităţii aerului curat.

371 afișări
Imaginea articolului Miercurea Ciuc:Mai mulţi tineri au simulat moartea prin asfixiere, într-un flashmob pentru aer curat

Miercurea Ciuc:Mai mulţi tineri au simulat moartea prin asfixiere, într-un flashmob pentru aer curat (Imagine: Theodor Pană/Arhiva Mediafax Foto)

Circa 15 tineri voluntari şi membri ai Fundaţiei pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc, purtând măşti de gaze pe feţe, s-au strâns într-un flashmod în Parcul Central din Miercurea Ciuc.

Ei au simulat moartea prin asfixiere, dorind să atragă atenţia asupra necesităţii aerului curat. Cei 15 voluntari şi membri ai Fundaţiei pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc s-au culcat la pământ, unde au rămas nemişcaţi patru minute.

"Acest flashmob organizat de Fundaţia pentru Parteneriat, la care au participat voluntari şi colegi, a vrut să fie în concordanţă cu sloganul din acest an al Săptămânii Mobilităţii Europene: «Aer curat, mobilizează-te pentru el!». Mesajul a vrut să fie unul puternic şi anume că avem nevoie în fiecare moment al vieţii noastre de aer curat. Altfel vin bolile, vin şi alte probleme şi însăşi umanitatea este în pericol", a declarat preşedintele Fundaţiei pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc, Potozky Laszlo.

Un turist din Ungaria, care s-a oprit să-i privească pe tineri, a declarat că acţiunea a fost, poate, puţin dură, însă cu efect asupra oamenilor.

"Probabil că a avut şi darul de a speria, dar şi-a atins grupul ţintă, acolo unde poate să conteze", a afirmat turistul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici