Video Mii de persoane participă la Blaj aLive, festival ce dispune de un buget de 400.000 de euro - VIDEO

Mii de persoane participă la concertele organizate cu ocazia Festivalului Blaj aLive, pe Câmpia Libertăţii din Blaj, evenimentul urmând să se încheie luni dimineaţa la ora 6.00, transmite corespondentul MEDIAFAX.

400 afișări

Zeci de artişti, români şi străini, au concertat sâmbătă, între aceştia numărându-se Megga Dillah, Danaga, Say Yes Dog, Omul cu Şobolani, Selecta Droo, Natty Ned, Carla`s Dreams, Dub Inc sau Kadebostan, unii dintre ei fiind în premieră în România.

Organizatorii au amenajat, pentru cei care au dorit să înnopteze pe Câmpia Libertăţii, o zonă de camping care dispune de peste 1.000 de locuri. Startul festivalului s-a dat sâmbătă, la ora 10.00. Cei prezenţi şi-au petrecut timpul, până la începerea concertelor, practicând jocuri recreative, participând la seminarii de pictură, răsfoind cărţi în hamace sau răcorindu-se cu o bere rece. Pe Câmpia Libertăţii au fost amenajate zone de lounge, mai multe corturi pentru comercializarea de mici, grătare, cartofi şi alte produse alimentare, respectiv băuturi alcoolice şi nealcoolice.

Duminică, în a doua zi a festivalului, pe cele cinci scene sunt aşteptaţi să urce mai mulţi artişti şi DJ, între aceştia numărându-se R.O.A., B.U.G. Mafia, C.T.C., Grasu XXL, Lion Riddims, Golan sau Dubase.

Ideea acestui festival a apărut în 2013, inspirată de încărcătura istorică avută de Câmpia Libertăţii şi de rolul important pe care Blajul l-a jucat în formarea României de azi. Dacă în trecut, aici se scanda “Noi vrem să ne unim cu ţara!”, din 2013 Câmpia Libertăţii din Blaj devine, la fiecare început de vară, punctul de întâlnire al iubitorilor de viaţă şi de frumos, cu două zile şi două nopţi de experienţe culturale binevenite pentru dezvoltarea unei comunităţi de oameni frumoşi, uniţi şi pregătiţi să aducă un plus de culoare şi valoare în jurul lor, au transmis organizatorii.

”Dacă acum ceva timp, pe 15 mai 1848, peste 40.000 de oameni s-au adunat pe câmpia pe care te afli azi cerând libertate şi drepturi egale, scandând “Noi vrem să ne unim cu ţara!”, din 2013 Câmpia Libertăţii din Blaj devine, la fiecare început de vară, punctul de întâlnire al iubitorilor de viaţă şi de frumos, locul de petrecere a două zile şi două nopţi de experienţe culturale binevenite pentru dezvoltarea unei comunităţi de oameni frumoşi, uniţi şi pregătiţi să aducă un plus de culoare şi valoare în jurul lor”, arată organizatorii.

Blaj aLive se află în acest an la a IV-a ediţie şi se organizează ”în mijlocul naturii”, pe Câmpia Libertăţii.

”Marea adunare anuală este acum centrată în jurul unui festival multicultural internaţional, dedicat educării tinerilor în spiritul libertăţilor europene, pe fondul conservării simbolurilor culturale româneşti, prezente în oraşul în care “a răsărit soarele românilor”. Blaj aLive Festival promovează libertatea, educaţia şi inovaţia ca suport tehnologic pentru dezvoltarea culturală şi găzduieşte iniţiativele tinerelor organizaţii, parte din noua revoluţie culturală. De asemenea, el susţine unirea comunităţilor de pretutindeni”, potrivit organizatorilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici