Miliardarul "vagabond": Patronul "Burger King" are o avere de 1,5 miliarde lire sterline, dar nu are proprietăţi, maşini sau ceasuri de lux

Deşi este posesorul unei averi estimate la 1,5 miliarde de lire sterline, proprietarul lanţului de fast-food Burger King nu se poate lăuda cu prea multe lucruri de valoare, precum proprietăţi imobiliare, ceasuri de lux sau autoturisme de ultimă generaţie, noteaza publicaţia britanică Daily Mail.

2179 afișări
Imaginea articolului Miliardarul "vagabond": Patronul "Burger King" are o avere de 1,5 miliarde lire sterline, dar nu are proprietăţi, maşini sau ceasuri de lux

Nicolas Berggruen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Povestea lui Nicolas Berggruen (50 de ani) poate fi asemănată cu cea a unui "vagabond miliardar", scriu jurnaliştii englezi.

Miliardarul are atât de puţine lucruri materiale, încât ele pot încăpea cu succes într-o geantă de voiaj. Berggruen nu deţine nicio proprietate sau vreun autoturism de lux, deşi conturile sale depăşesc cu mult media locuitorilor din Regatul Unit. Şi asta deoarece filozofia sa de viaţă se axează mai mult pe obiective, capacităţi, cunoştinţe şi aptitudini, şi mai puţin pe posesiuni materiale.

În urmă cu 12 ani, Berggruen a hotărât să-şi vândă locuinţa din New York, dar şi insula privată de pe coasta Oceanului Atlantic, rămânând astfel fără un domiciliu stabil. Miliardarul nu se plânge însă, pentru că de atunci călătoreşte frecvent în diverse colţuri ale lumii. Întotdeauna alege să se cazeze în hoteluri de lux. Potrivit Daily Mail, Berggruen vizitează uneori şi 14 oraşe într-o lună, pentru a fi sigur că afacerea sa merge în direcţia cea bună.

Recent magnatul a cumpărat lanţul de restaurante Burger King, investiţie ce s-a ridicat la un miliard de euro. Interesant este că Nicolas crede că bunurile materiale nu joacă un rol prea important în viaţa sa, deşi este posesorul unei averi impresionante.

Citeşte mai multe despre patronul Burger King pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici